vineri, 14 octombrie 2011

de weekend...cotlet dobrogean.

Pentru masa de weekend,  va recomand o reteta  (din zona mea) ... cotlet dobrogean!
Avem nevoie de:

1kg cotlet, 100g cârnat( de preferat cârnati facuti in casa) ,2 linguri mustar, 1/2 pahar vin rosu ,boabe de piper verde ,sare ,piper, ulei,patrunjel sau leustean.
 Cum il preparam:
Prajim putin cârnatul cat sa se rumeneasca sau il puteti frige cateva minute pe gratar si il lasam sa se raceasca.
Facem apoi cu un cutit  o gaura in mijlocul cotletului si introducem carnatul.Ungem cotletul cu mustar si il asezam intr-o tava, punem boabele de piper, vinul si o cana cu apa.
Turnam putin ulei peste carne si dam totul la cuptor pentru o ora. Intoarcem carnea din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Ca sa va fie mai usor, puteti acoperi carnea cu o folie de aluminiu sau cu un capac pentru a nu se usca .Cu15 minute inainte de a stinge focul luam capacul sau folia .
Pentru frumusetea platoului il ornamentam cu cateva frunze de patrunjel sau leustean.:)


Poate stiti reteta asta ,poate nu...Dar sigur vi se face pofta!
Pofta buna si...Week-end placut!

3 comentarii: