Ciclism  Lance Armstrong - se retrage !


    Lance Armstrong (Radio Shack) a subliniat fapul că sportul " ştie" că a dat "ce era mai bun" prin urmare nu are nevoie de alte premii şi omagii.
    Ciclistul american îşi va încheia cariera internaţională în  Tour Down Under ,urmând ca  în 2011 să concureze doar în ţară.
  " Am plecat ştiind  că am dat ce era  mai bun din mine şi nu e nevoie de cineva care să-mi dea o placă sau să-mi facă o statuie. Totul a fost bine pentru mine, a fost un drum bun", a declarat Armstrong  reporterilor în oraşul australian  Rowland .Lance a mai spus că se simte bine în ciuda celor 39 de ani. "Nu pot nega vârsta  pe care o am,este ceva care,probabil,acum trei ani n-aş fi putut refuza,dar acum nu pot",a spus americanul.
   În plus, Lance crede că Texas a fost parte dintr-o "revoluţie" în ciclism. "Am câştigat de şapte ori Turul Franţei si cred că am făcut-o schimbând modul în care vom rula. Ne-am propus o nouă abordare a sportului.  Am revoluţionat modul în care oamenii sunt instruiţi, modul de a construi  moralul echipei, cum se confruntă cu o zi înainte de cursă, cum să ruleazi  în formă, cum să vândă sportul, pentru a spune povestea în lume ", a spus el .
 De asemenea, Armstrong a spus că nu s-ar gândi, la  trecut. "Ar fi o greşeală să-mi aminteasc ceea ce am făcut pe bicicletă atunci când lucrurile pe care le am în faţă sunt mult mai mari !"
                  

  Marco Pantani – ‘Piratul’ - un campion învins de droguri !

                      
                                  

   Marco Pantini,13 ianuarie 1970-14 februarie 2004, putea deveni  cel mai bun, dar drogurile i-au schimbat viaţa. După ce a atins apogeul în anul 1998, câştigând atât Le Tour, cât şi Il Giro, cariera “Piratului” a început să o apuce pe căi greşite. În cele din urmă drogurile aveau să îi aduca sfârşitul. La doar o lună după ce împlinise 34 de ani, Marco a fost găsit mort în camera sa de hotel din Rimini. O supradoză a reuşit sa învingă un campion.
  Timp de şapte ani Pantani a fermecat o ţară înnebunită după ciclism, şi a adus satisfacţie milioanelor de fani care îl divinizau. În 1997 Pantani a parcurs înfricoşătorul Alpe’d’Huez mai rapid decât orice alt ciclist din istorie.În anul următor a caştigat Giro(Turul Italiei) si Tour de France.
  „Cel mai mare căţărător din istoria ciclismului”, spunea Lance Armstrong după moartea rivalului său.

                  "Îngerii devin  rar campioni, şi campionii sunt foarte rar îngeri ."

   Căţărătorii  nu sunt niste oameni doar extraordinari prin abilitatea lor de a urca pe munte( Îngerii munţilor cum sunt cunoscuţi-) sunt diferiţi deoarece sunt atât de fragili si ciudaţi uneori.
    În  a 18 etapă a Turului Italiei, pe coborârea de pe Colle di Sampeyre, pe o ploaie măruntă, Pantani a căzut.  Stă în ploaie ghemuit şi plânge. Mulţimea din jurul lui strigă să se ridice, să urce  în şa.Să continue? Oare ce- o fi fost  în mintea lui?  Acum că era prăbuşit pe marginea drumului în cea mai mare cursă ciclistă a ţării lui, cu fanii urlând în jur ...să continue, dar era conştient că nu mai avea cum să câştige. La ce se gândea oare? Îngerii sunt diferiţi !
   Acest înger avea să le ofere fanilor un miracol.A urcat pe bicicletă şi a continuat.Nu pentru victorie, nu pentru un atac furios. A continuat atunci când înfrangerea era clară! Doar pentru a termina.Doar pentru că oamenii  asta îi cereau,să continue. A fost o căţărare despre care se va scrie  ani şi ani.A fost poate cea mai eroică căţărare a unui Om.A fost ultima  căţărare pe care Piratul a mai făcut-o !  


Pentru iubitori acestui sport vizitati cu incredere paginile :de ciclism folosind motorul de cautare Google, scriind, simplu ciclism !