miercuri, 19 octombrie 2011

Daca as fi....

De multe ori mi-am pus intrebarea: Daca as fi naufragiat pe o insula ce as face? As avea destula putere sa-mi fac viata placuta? M-as lamenta sau as incerca sa fac ceva? Iata in acest post cateva dintre creatiile imaginatiei mele legate de acest subiect. Dupa aceea va las pe voi sa-mi spuneti: VOI CE ATI FACE? :)
E bine de stiut ca am o ambitie “feroce” atunci cand e vorba sa fac un lucru perfect, cand vreau sa ajut sau sa impresionez pe cineva, cand vreau sa-mi vad dorintele implinite, dar de asemenea e important sa stiti ca nu imi place sa calc pe nimeni in picioare ca sa ajung eu sus. Si nici sa lovesc in oamenii cazuti la pamant!Pornind de la aceste fapte, as putea spune ca de la inceput s-ar exclude varianta in care m-as lamenta. De felul meu, chiar daca nu vad rezolvarea in anumite situatii, incerc sa gasesc o solutie. Sunt un perfectionist cu acte in regula, si nu imi place sa ma bazez pe nimeni. Sunt destul de independent ca sa vorbesc deja despre realizarile mele. Sunt o persoana sociabila si nu foarte insistenta. Urasc egoismul, minciuna si prefacatoria, lucruri care m-au determinat sa aleg sa fiu direct in orice privinta. Atentie: Direct/ sincer, dar nu nesimtit!
  Iubesc sa fac haz de necaz. E o adevarata poarta de evadare din lumea aceasta mizera, si pur si simplu, continui fara a ma mai afecta toate situatiile neplacute. Uneori, functioneaza si autoironia.
Pornind de la aceste informatii de baza as spune ca in situatia in care as fi naufragiat as face urmatoarele lucruri:
1. Imi plac plajele exotice, apa, caldura, nisipul auriu care isi spulbera aroma in bataia vantului, asa ca, da, pentru inceput, as face plaja, ca sa ma bronzez.
2. E bine sa ai cat mai multe hobby-uri ciudate, aparent inutile. Una dintre pasiunile mele este escaladatul. Escaladatul cui? Nu conteaza! De mic aveam placerea nebuna sa ma catar prin copaci, pe garduri, sa sar ziduri, sa merg pe borduri, sa ma chinui sa urc cele mai ciudate stanci(in vacantele petrecute la munte) Imi juleam in prostie genunchii. Atunci uram semnele pe care le aveam pe genunchi, dar acum, uitandu-ma la ele, imi vin in minte toate activitatile din copilarie. Exista si un avantaj: semnele nu mai sunt asa vizibile, asa ca nu imi fac probleme. Eeeeh copilarie, cat de frumoasa ai fost….Multi ar spune ca la oras, nu ai ce sa escaladezi, poate doar blocuri, dar in situatia unui naufragiu, probabil ar fi util sa te folosesti de abilitatile de a te catara doar pentru a vedea un apus/un rasarit, de pe culmile unui vulcan stins. Ar merita, nu-i asa?
3. As construi o barca! Delfinii mi-ar fi cei mai buni prieteni, si la ce iti mai trebuie scooter de apa cand ii ai pe ei? Continui sa visez…
4. M-as apuca sa-mi fac bermude , si atunci sa vezi distractie. :)
5. As numara stelele de pe cerul senin si negru. As face un foc de tabara triplu cat mine, si as crea prima stea terestra. Sunt convins ca celelalte stele ar fi invidioase.
6. As avea timpul meu cu mine: nu galagie urbana, nu cearta, nu vecini.
7. As fi personajul principal in propria aventura. As avea dreptul sa-mi scriu viata sub propria vizune, si nici un om n-ar schimba-o prin legi: nimeni de la putere. As taia usor peste greselile facute, si as lua-o de la capat. As putea sa-mi petrec timpul oricum.
8. As lua o pana, as arunca-o in zare, as lasa-o sa se legene pe o raza, coborand pe un curcubeu, si sa se umezeasca cu roua, si as scrie…. As scrie citate din Einstein pe nisip, si apoi, m-as catara intr-un cocotier, pentru a le vedea de sus. Daca nu mi-ar place, as schimba fontul, stilul, tipul de scris, din Times New Roman, in Comic Sans, as scie Bold, Italic sau simplu.
9. As avea propriul blog, unic: pe nisip. As scrie pana vantul mi-ar sufla in zare cuvintele umede, racite de noapte. As lasa vantul sa-mi duca gandurile departe, si apoi l-as stropi cu apa ca sa plece.
10. As rade necontenit, mi-as face propria scena de teatru si probabil m-as maimutarii toata ziua.
11. As scrie poezii,fireste. As guverna tot mediul care ma inconjoara, strangandu-l in minte si indemnandu-l sa se faca poezie. Ar fi cea mai mare magie a vremurilor.
12. M-as inchina lui Dumnezeu. As vorbi cu El, l-as ruga sa-mi stea aproape mereu. Am fi doar noi doi. Nici o alta circumstanta nu mi-ar alunga gandul meu catre El, cum se intampla in societatea agitata a mileniului. Am zambi...si atat de mult am sta de vorba…
Cu siguranta nu m-as  plictisi. Cei care realizeaza filme care cuprind intamplari despre naufragii, si toate sunt prezentate catastrofal, sunt oameni fara spirit de copil, cu o mentalitate stricta de la care nu se abat. Sunt constient de consecintele unui naufragiu, dar tot ce am vrut sa demonstrez prin acest post a fost ca orice lucru rau se poate schimba in bine, daca vrei. Cand visezi, nu poti sa fi cuprins de teama, pentru ca visele se implinesc.
Si cum scrie si in Biblie: “Nu va lasati biruiti de rau, ci biruiti raul prin bine!”
Cu multa dragoste,
 Un etern visatoar,
florentin

12 comentarii:

  1. Mishto! Eu nu stiu ce as face in conditii de naufragiu? Probabil nu m-as distra ca tine, si dupa cate ma cunosc, as plange si nu m-as stradui sa scap! Probabil sunt in dezavantaj!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiindca omul este o fiinta sociala, dupa un timp cred ca as innebuni.
    Dar as face si eu multe pana as ajunge acolo...cel mai mult mi-ar placea sa plutesc deasupra apei si sa privesc sub apa.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Cleo : Nu cred!...eu cred ca nu te-ai plictisi!
    Dintr-o nenorocire, adica un naufragiu, poate fi creata o vacanta…si nu una oarecare, ci una de vis… :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as fi mai pragmatic. Inainte de orice visare, m-as asigura ca am ce manca si apa potabila :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ loopoo:La cum te stiu, cred si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand eram copil imi placea sa ma gandesc la o asemenea ocazie. Probabil pentru atunci ai avea ocazia sa-ti pui in practica calitatile reale.

    RăspundețiȘtergere
  7. NICIODATĂ dar NICIODATĂ nu m-as da bătut... as incerca sa fac ceva

    RăspundețiȘtergere
  8. @TiSport.blogspot.com:Esti optimist si asta e de bine !

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu siguranta m'as da la fund primele saptamani pentru ca sunt putin cam complicata si ma panichez repede dar as gasi modalitati sa fac de toate :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu mai inatai m-as panica rau de tot, dupa aia as incerca sa gasesc apa potabila si macar niste feluri de manacare care cresc prin pomi sau tufisuri, deoarece nu cred ca as sti sa imi manufacturez uneltele necesare pescuitului efectiv sau vanarii de animale comestibile, plus ca nu as sti nici sa fac focul, nici sa gatesc. Daca as reusi sa am stomacul plin cateva zile acolo, mi-as ingadui o mina pauza de relaxare si de fantezie si mi-as imagina cum ca vine Vineri ca sa-mi devina companion si slujitor (in loc, cum ar fi probabil mai realist, sa ma omoare ca sa ma manance). Dupa aia, probabil, as muri mai devreme sau mai tarziu, insa mai curand mai devreme decat as fi murit daca nu naufragiam, in ciuda faptului ca ma voi fi lasat de fumat.

    RăspundețiȘtergere
  11. LOL ! Cate greseli am facut...din cauza ca am intrat in panica numai inchipuindu-mi scenele respective !

    RăspundețiȘtergere
  12. @ roscata :Cele mai mari infrangeri sunt renuntarile la vis, nicidecum teama de realitate !

    @Rudolph Aspirant:Probabil si pentru mine ar fi viata ideala, insa doar pentru o perioada. Intr-un punct probabil nu mi-ar mai convenii situatia data, atata timp cat totul este perfect. As avea sentimentul ca fac o pasenta cu un pachet de carti in care sunt doar asi.

    RăspundețiȘtergere