marți, 15 octombrie 2013

Top 5 balade rock

Atunci cand trupele rock si-au indreptat atentia spre dragoste, au reusit sa compuna balade care celebreaza acest sentiment unic dintre doua personane sau care pur si simplu deplang pierderea iubirii adevarate
Un top 5...cu greu l-am putut alcatui, sunt faine foarte multe si ascult "the hard". Asadar:
1. Metallica, trupa din Statele Unite a lansat-o in 20 aprilie 1992. Piesa “Nothing elese matters”, a fost compusa de James Hetfield (chitarist si voce). Este parte a celui de al cincilea album si a ajuns rapid pe locul 11 in topul „Billboard Mainstream Rock Tracks” si pe locuri fruntase in diverse topuri din tarile europene. La mine e pe primul loc.
Piesa a fost compusa in timp ce Hetfield vorbea la telefon cu prietena lui din acea perioada. Fiindca tinea telefonul intr-o mana, cu cealalta a inceput sa ciupeasca cele corzile chitarei si de aici….nimic nu mai conteaza -”nothing else matters”. Versuri precum “so close, no matter how far” (atat de aproape, indiferent cat de departe”), transpun legatura pe care cei doi au avut-o, melodia fiind dedicata prietenei lui. Initial piesa nu trebuia sa fie cunoscuta, deoarece era considerata ca fiind o melodie personala, insa bateristul trupei Lars Ulrich a auzit-o si a decis si bine a facut, ca trebuie sa faca parte din repertoriul trupei.



2. „Love of my life” melodie lansata pe 21 noiembrie 1975, este cea mai emotionanta piesa a lor si transpune sentimentele pe care Freddie Mercury le-a avut pentru Mary Austin, cu care a avut o relatie lunga pe la inceputul anilor 1970. Melodia a fost interpretata in America de Sud, de fapt era o varianta live a piesei care a urcat pe locul 1 in topurile din Brazilia si Argentina in anul1981. In Argentina a ramas in top timp de un an.
3.“Still loving you” , o piesa lansata de Scorpions priin iulie 1984 face parte din albumul “Love at First Sting” si este al doilea single de pe album care ajunge pe locul 64 in “Billboard Hot 100”. In Franta, albumul s-a vandut in 1,7 milioane de exemplare. Chitaristul Rudolf Schenker, intr-un interviu cu Songfacts spunea: „Este vorba despre o poveste de dragoste care este spre final, si se doreste a i se mai da o sansa.” Se mai spune ca piesa face referiri clare si la Zidul Berlinului si la disperarea pe care o traiau atunci nemtii in legatura cu tara lor divizata.


4,Piesa a fost inceputa in 1983 dar a fost lansata abia in iunie 1992, “November Rain” este una din cele ,ai lungi piese care a ajuns pe locul 3 in top 10 “Billboard Hot 100”, ea avand 8:57 minute. A fost al saselea dar si ultimul hit care s-a mai clasat intr-un top 10 si al optulea intr-un top 40. Piesa mai apare si pe locul 6 in topul “The 100 Greatest Guitar Solos.” Este foarte bine cunoscuta si pentru videocilpul ce pare a fi un scurtmetraj dar si pentru prezenta Stephaniei Seymour, iubita de atunci a lui Axl Rose.


5 Cargo. Piesa "Mama" cu vocea lui:  Ovidiu Ioncu (Kempes) , Adrian Igrisan - voce, chitara, Adrian Barar - chitara, Alin Achim - chitara bass, Cristian Pup - clape, Octavian Pilan - baterii
                             

PS. Articol pentru blogul lui SoriN




8 comentarii:

  1. Ne potrivim în două locuri!
    Îți propun să asculți asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=aY8OrU6E4M0

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ok! Mersi!! sunt multe si faine...si cu greu m-am hotarat care sa intre in acest top!
      Seara buna!

      Ștergere
  2. Uau, ce de muzica buna! Multumesc! O seara faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea sunt rock, dar astea mi-au mers la suflet dintotdeauna. Superbe!

    RăspundețiȘtergere
  4. O alegeri inspirate,reascult mereu cu placere!
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  5. U2 - One, Aerosmith - I don't wanna miss a thing si sunt mai multe insa si alegerile tale sunt foarte ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laurentiu...imi plac si cele amintite de tine, tocmai de aceea mi-a fost grea alegerea!

      Ștergere