marți, 15 octombrie 2013

Unghii, gel, oja, istorie...

Este stiut ca majoritatea doamnelor si domnisoarelor isi doresc o manichiura impecabila si pe cat posibil, sa fie unica. Foarte multe dintre doamne si domnisoare au, nu o sticuluta de oja sau gel, ci zeci si pe deasupra merg regulat la un salon pentru mentinerea manichiurii.

Chiar daca majoritatea femeilor folosesc acest produs, nu stiu cate au cunostinta cum au evoluat aceste lacuri. Nici eu! Noroc cu netul! Cica primii care si-ar fi vopsit unghiile au fost chinezi, cam prin anii 3000 Inaintea Erei Noastre. Ei foloseau un lac numit "email", care aplicat pe unghii le dadea culoarea maro-rosiatica.
In aceeasi perioada indienii se foloseau de "henna". Ei, isi vopseau unghiile in preajma diferitelor ceremonii sau festivaluri. Acest produs a ajuns si la egipteni. Decorarea unghiilor se facea dupa rangul pe care il aveau. Cei cu rang inalt aveau unghiile rosii-portocalii, cei cu un rang scazut isi vopseau unghiile albe. Henna este folosita si azi ca material compozit pentru crearea diferitelor produse cosmetice ca: cerneala pentru tatuaje, vopseaua de par, lacul de unghii.
Se mai stie ca incasii, in urma cu 4000 de ani, isi desenau pe unghii diversi zei sau soarele folosind diverse amestecuri, nu pentru a impresiona pe cineva, ci pentru a simboliza ceva. Chiar si barbati desenau pe unghii diverse simboluri ceresti sau zei, pentru a sugera ce rang au in trib..
Popularitatea lacurilor pentru unghii a crescut pe la inceputul sec. xx prin aparitia posterelor publicitare. De atunci lacul de unghii sau oja cum i se spune mai popular, a devenit un lucru de care femeile nu se pot lipsi.
Ce modele de unghii cu gel, se poarta acum, zic sa aruncati un ochi pe toate paginile site-ului: www.reformofbeauty.ro ca sa vedeti oferta bogata de produse si culori.
Din blogosfera romaneasca, o zi buna va doresc!


8 comentarii:

  1. Unghii taiate din carne, nu se mai poarta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant acest istoric... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu port oja doar pentru a ma impiedica sa imi rod unghiile. In alt mod nu pot scapa de ticul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunosc si eu cateva domnisoare/doamne care se pierd printre numeroasele sticle de oja...

    RăspundețiȘtergere