duminică, 19 iunie 2011

Sos picant cu ouă ochiuri

   Pentru a face ochiuri în sos picant avem nevoie de:
4 ouă , una lingură de oţet de 9 %, 1/2 lingură de unt, 1/2 lingură făină , 150ml. supă de legume ,50ml. vin alb,100g smântână ,2 linguri de muştar,1/2 linguriţă zahăr,sare,piper,2 fire de ceapă verde sau 1 uscată.

Modul de preparare:
Se topeşte untul într-o crăticioară.Presărăm făina,amestecăm repede şi stingem cu supa de legume turnată treptat.După ce am încorporat supa ,amestecăm şi adăugăm vinul,muştarul,oţetul,zahărul,sarea şi piperul după gustul fiecăruia.
Separat fierbem 2 litri de apă cu 2linguri de oţet.Când clocoteşte apa se reduce intensitatea focului şi se toarnă conţinutul ouălor.După 3 minute le scoatem cu o spumieră ,fireşte.Le aşezăm pe o farfurie ...
Se servesc ochiurile cu sosul alb pe care l-am obţinut înainte ,presărate cu rondele de ceapă alături de mămăliguţă sau pâine prăjită.


Poftă bună!!!!

6 comentarii:

  1. alexasportiunie 19, 2011

    Yamiii ....este bun :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebarea mea este: cate calorii contine aceasta mancare? :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. addicted

    :)))Vezi şi partea bună .Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine A, E, D şi K precum şi B2, B12, acid pantotenic şi elemente minerale: fosfor, potasiu, calciu, fier, magneziu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un biciclist insistentiunie 20, 2011

    Pentru sportivi sunt foartee bune...

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata extraordinar!

    RăspundețiȘtergere