Pentru a face ochiuri în sos picant avem nevoie de:
4 ouă , una lingură de oţet de 9 %, 1/2 lingură de unt, 1/2 lingură făină , 150ml. supă de legume ,50ml. vin alb,100g smântână ,2 linguri de muştar,1/2 linguriţă zahăr,sare,piper,2 fire de ceapă verde sau 1 uscată.
Modul de preparare:
Se topeşte untul într-o crăticioară.Presărăm făina,amestecăm repede şi stingem cu supa de legume turnată treptat.După ce am încorporat supa ,amestecăm şi adăugăm vinul,muştarul,oţetul,zahărul,sarea şi piperul după gustul fiecăruia.
Separat fierbem 2 litri de apă cu 2linguri de oţet.Când clocoteşte apa se reduce intensitatea focului şi se toarnă conţinutul ouălor.După 3 minute le scoatem cu o spumieră ,fireşte.Le aşezăm pe o farfurie ...
Se servesc ochiurile cu sosul alb pe care l-am obţinut înainte ,presărate cu rondele de ceapă alături de mămăliguţă sau pâine prăjită.
Poftă bună!!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Yamiii ....este bun :)))))
RăspundețiȘtergereCam asa le fac si eu !
RăspundețiȘtergereIntrebarea mea este: cate calorii contine aceasta mancare? :))))
RăspundețiȘtergereaddicted
RăspundețiȘtergere:)))Vezi şi partea bună .Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine A, E, D şi K precum şi B2, B12, acid pantotenic şi elemente minerale: fosfor, potasiu, calciu, fier, magneziu.
Pentru sportivi sunt foartee bune...
RăspundețiȘtergereArata extraordinar!
RăspundețiȘtergere