duminică, 26 iunie 2011

Reţetă pentru ...varză !

  Stă la îndemîna oricui diverse modalităţi şi căi de a face un partid varză . Depinde de gust, obiective şi interese de grup. Cea mai mare varză din politichia noastră  este  PD-L, care reprezintă un altoi de toată frumuseţea dintre hibridul liberal şi bulbul roşu fesenist. S-a văzut, cunoaştem cu toţii, ce a ieşit din toată această amestecătură prezidenţială. Nu ştiu dacă chiriaşul a păzit în copilărie vreo bostană, dar, acum, cu certitudine, s-a specializat în verze. În materie de varză autohtonă, marinarul este un maestru desăvîrşit, iar PD-L e copilul lui de suflet. Cu cîtă grijă, dacă vă amintiţi, a îngropat domnia sa pe platforma politică sămînţa de scandal din care a răsărit peste noapte varza înfoiată  a PD-L! Ea a crescut pe nesimţite, pentru că nesimţirea este etalonul de bază al unor politicieni, cît alte verze de partid într-o epocă întreagă! Prezidentul are la activ numeroase performanţe contradictorii. Valorificînd efectele învrăjbirii naţionale, a reuşit să facă varză o ţară întreagă!  Prezidentul este un excelent făcător de varză goală Dacă nu-i pici pe plac, te face varză! În schimb, este deficitar şi naiv în chestiuni care ţin de teoria verzei. De pildă, dînsul e convins că un partid, ca PD-L, de pildă, este cu atît mai puternic şi mai tare cu cît este mai înfoiat sau balonat! Spuneam că există reţete consacrate după care un partid poate fi făcut varză prin dezbinare şi dezmembrare manuală,dar să faci o varză din toată ţara nu prea îl credeam în stare ,la început !E clar că formaţiunea politică amintită s-a născut în zodia verzei,ca şi creatorul lui! De fapt, putem vorbi despre o veritabilă tradiţie în făcut  varză,la portocali. Chiar şi acum, asistăm la un proces inedit de transformare a PD-L  în foi de varză. Păi, nu vă imaginaţi ce rămîne din el dacă vor pierde alegerile! De fiecare dată, în preajma alegerilor, cînd lupta pentru ciolan atinge apogeul , varza portocalie explodează precum mămăliga înfuriată. Aşa se întîmplă cu o legumă politică umflată cu pompa în regim de maximă urgenţă cotrocenistă. Ca să nu mai punem la socoteală aportul rozătoarelor oportuniste. Varza portocalie de la noi geme de orgolii de doi lei. Nou veniţii în partid fac pe şefii şi trag clopotele. Pentru cine bat clopotele,măi Emilică? De sfori, ştim cine trage, clopotarul şef de la Cotroceni. Cum să nu-l înghită valul pe Emilică! Una e să tragi clopotul pentru un partid şi alta e pentru o ţară!  
   Varza pedelistă trece printr-o nouă criză generată de oftica acută care-i macină ,nu îi mai vor românii. De cînd îi ştiu, chiar înainte ca partidul lor să se transforme într-o varză uriaşă şi goală înăuntru, portocalii se călcau în picioare pentru o funcţie! Eheii ,ce vremuri !!Şi cum varza trebuie exportată ,în afara partidului ,într-o dimineaţă creatorul s-a apucat să redeseneze România după fiefurile PDL-iste ,cu riscul de a răvăşi România.Scuze ...să o regionalizeze .Dar o aşa mare varză securistă, n-am mai văzut de foarte multă vreme,să faci varză din şi cu Istoria României ,pentru finuţu' tău,asta nu se poate...că-i atac la Majestate!!
  Înjurătura prinde la masele manelisto-portocalii,dar pentru cel care reprezintă România în relaţiile externe este impardonabil să insulţi istoria ,să-i insulţi pe foştii conducători  ,să insulţi o mare majoritate a poporului, fie el unul cu care ai avut conflicte şi nu te mai vrea indiferent ce ai face tu,creatorule de verze!!!
  Din punct de vedere al conţinutului manipulator si al limbajului jignitor de mahala, mesajul creatorului de verze este identic cu cel utilizat de Securitate.De ce oare? Prietenii ştiu ,de ce! 

4 comentarii:

  1. Basescu nu poate accepta faptul ca este presedinte de republica, adica sef peste un accident al Istoriei Romanilor, o republica instaurata prin forta tancurilor sovietice si care a adus romanilor 50 de ani de dictatura si 20 de ani de falsa democratie,sau mai bine/zis stat mafioto-clientelar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam că ai pus şi tu vro reţetă cu varză călită...

    RăspundețiȘtergere