duminică, 10 noiembrie 2013

Ciorbă din aripi de pui cu tăiţei de casă

Pentru a găti o super ciorbiţă avem nevoie de:

2 morcovi
1 păstârnac
1-2 ceape
1 ardei galben-capia
1 ardei roşu
8 aripi de pui
1 pumn de tăiţei ( din aceia făcuţi în casă :))
2 cartofi
suc de roşii 
leuştean uscat
sare după gustul fiecăruia din voi


Mod de preparare :
 Se spală ceapa şi se taie rondele.Morcovul se curăţă şi se taie şi el rondele.La fel şi păstârnacul.Ardeiul se spală,se curaţă şi se taie bucăţi mici.Se pun toate legumele în apă  şi se dau la foc , până se înmoaie.Eu pun şi puţin ulei.Se adaugă aripile de pui,după ce le spălaţi şi se acoperă cu un capac ...se lasă pe foc (vreo  20 de minute.)
  Între timp se curăţă cartofii şi se taie rondele.Se adaugă sucul de roşii ( celebrul bulion de casă) pentru culoare şi gust.După cele 20 de minute se adaugă şi cartofii în ciorbă şi se completeaza cu apa şi se mai lasă la fiert 10-15minute,apoi se aduagă borşul  de casă,fireşte! Se adaugă tăiţei şi se lasă până mai dă o dată în fiert.  Se mai condimentează cu sare după gust şi se presară  leuşteanul tocat mărunt.
 În general eu p'asta o prepar după ochi şi gust,nu după cântar!!!  :)




:) Poftă bună!Şi o zi minunată!


P.S . Pentru colegul loopoo. Tot de acolo am cumpărat.:) :)

12 comentarii:

  1. Buna reteta! Eu am mancat azi ciorbita cu carne de vacuta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo! Io nu prea ma omor cu ciorbele, de-aia poate nici n-am facut pana acuma (fac doar ce si mananc) dar felicitari! Noi doi suntem cei mai tari la gateala!

    RăspundețiȘtergere
  3. @loopoo,
    Sigur că şi eu gătesc ce mănânc şi ce îmi place:)...Dacă nu ne lăudăm noi între noi ...atunci cine să o facă :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ca va laud si eu! :)
    Florentin, eu inca nu mi-am facut curaj sa incerc primul bors din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. florentin, in lista de ingrediente nu ai pus cartofii care i-ai pus la ciorba. Bravo tie, ca faci si ciorba, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Amiuţa;
    Multumim ,multumim :))))

    O sa reusesti,nu e deloc complicat .

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam asa o fac si eu.Iese super delicioasa daca la sfarsit in loc de sare presari putin Knor delicat:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac ciorbele la nebunie,fac si cu aripi de pui,doar ca,de obicei inainte de a pune leusteanul,patrunjelul sau frunze de telina(depinde de ceea ce am la dispozitie)mai adaug si un ou batut.Ps nici eu nu fac niciodata mancarea dupa cantar!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonim ,
    Felicitări :)Ştiu si chestia cu ou ,dar dacă pun tăiţel nu mai pun ou.

    RăspundețiȘtergere