marți, 12 noiembrie 2013

Carne de porc cu... rezervare.

Mai sunt doua luni pana la Craciun, iar cei care vor sa fie siguri ca vor avea masa de sarbatori incarcata cu bunătăţi trebuie sa fie in trend cu vremurile. Asadar trebuie  şi sa-si comande purcelusul din timp. Nu de alta, dar anul acesta concurenta se anunta mare, iar numarul celor care se ocupa cu cresterea porcilor a scazut foarte mult.
Asadar, o strangere de mana plus un avans sunt de ajuns pentru a incheia o „sesiune” de preselectie a unui grasun ce se va transforma de Craciun in carnati, caltabosi si jumari. Asa se intampla in Bihor.
„Trebuie rezervat, trebuie pus avansul si rezervat porcul"
Obiceiul acesta a atras tot mai multi adepti, iar gospodarii isi fac deja programari pentru viitorii cumparatori.
Autoritatile din zona respectiva spun ca nu cu multi ani in urma fermierii cresteau si câte 10-15 porci in curte, insa vremurile acelea au apus.
Anul acesta, carnea de porc in viu de la o gospodarie particulara se vinde cu 8-9 lei kilogramul, cu 2 lei mai putin decat in 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu