duminică, 29 mai 2011

Spaghetele mele!!!

  Aseară ,după ce am venit, de la pedalat ,mi s-a făcut o FOAME  şi m-am pus pe gătit .
  Deci:
1 pachet 450 gr de  spaghete, o lingură ulei (de măsline), 500 gr carne de vită tocată ,1 ceapă, 2 căţei de usturoi
 1 linguriţă de oregano uscat,75 ml vin alb sec, roşii tocate ( o conserva de 800 ml),parmezan
 sare, piper, ardei iute .
    Ceapa tocată (mică)se pune la călit cu o lingură de ulei, cu oregano,cu  ardei iute şi o linguriţă de sare.
Dupa ce s-a călit, am adăugat usturoiul pisat  .Se învîrte de câteva ori cu lingura după aceea se adugă vinul.
Învîrtim pînă cînd lichidul scade şi alcoolul se evaporă.Se adaugă carnea tocată.O prăjim un pic, apoi adăugăm roşiile tocate( conserva este din producţia proprie ,inclusiv roşiile.icon_smile.gif)   O ţinem la foc mic 20-30 de minute.Punem şi un vârf de ardei iute uscat(tot din recolta proprie icon_smile.gif ).La sfârşit punem un vârf de cuţit de sare şi de piper măcinat.



   Între timp se fierb spaghetele, pe care le amestecăm cu sosul de carne în cratiţă. Parmezanul îl răzuiesc după ce am pus în farfurie. 
Poftă bună !Eu am servit 2 porţii ,că îmi era FOAME !!:)!!

15 comentarii:

  1. Paste dinastea fac si eu foarte des; insa nu intotdeauna folosind carne tocata ca deh, nu ma aprovizionez temeinic(merge si cu o conserva de carne de porc) :D
    Insa astea sunt cele mai bune; am incercat mai multe feluri, dar nu-mi ies asa delicioase.
    Acum ca vad ca le prepari si tu ca mine, ma gandesc ca nu e un mare secret culinar, asa cum mi-a zis unchiul meu cand mi-a aratat. :)))))

    O sa pregatesc si eu o reteta cu peste. Problema e ca mi-am sters blogul unde mai puneam retete, si acum nu stiu exact unde sa o postez. Plachie de somn. Cum iti suna?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt un mare mâncător de peşte ,singurul peşte pe care îl ocolesc este hamsiul restul e o delicatese :))))Deh...Dunărea e la un azvârlit de băţ de casa mea !
    Din somn iese o ciorbă super cu borş de casă ,dar îmi place şi plachia .De obicei pestele alb e bun şi pentru rasol.

    RăspundețiȘtergere
  3. Off, tu devii bucatar, sigur!

    RăspundețiȘtergere
  4. roscata ,
    Nu vreau ,dar imi place sa-mi satisfac poftele :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am inchipuit eu ca esti amator de peste. Eu nu prea ma omor, insa am primit un "pachetel" si o reteta, asa ca a trebuit sa execut.
    Borsuri nu stiu (inca) sa fac, dar voi exersa.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Amiuţa,

    Nu este greu ...sigur o să-ţi iasă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa iti fie de bine daca deja ai servit.Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lumi:
    Saru'mana ! O Duminica frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut Florin.
    Eu cand ma intorc de la pedalat, prefer sa mananc o supa de legume, stiu ca nu prea are ea prea multa energie, dar simt nevoia de lichide.
    Am o propunere pentru tine. Ai vrea sa facem o intalnire inte blogeri, pe biciclete? Sa cautam cati mai multi, dornici de astfel de intalniri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa multa carne???
    Sa-ti fie de bine! Ma provoci sa incerc si io ceva nou. Hehehe...

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Costin ,
    Eu locuiesc in Călăraşi !!!:)
    Lichide consum si eu foarte multe ,le car cu mine.Apa ,fireşte.

    @ loopoo,
    Nepotul meu este un mare "fan carne" şi nu pot să-l refuz.Hai mă că nu-i multă şi e slabă :))
    mai 29, 2011

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine ca nu ai pus toate pozele c-altfel eram lata p`aici de pofta. :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. addicted : la urmatoarea :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. La spaghetele astea,dupa ce s-a calit un pic ceapa ii mai adaugi si un morcov ras,un ardei gras,si un pic de telina rase si ele,sunt super bune!:)

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Anonim:

    Ok! Data viitoare asa am sa fac:)

    RăspundețiȘtergere