vineri, 4 decembrie 2015

Piersici la cuptor cu migdale

Ingrediente:

5 piersici mari
10 caise uscate, tocate marunt
6 biscuiti cu migdale
2  1/2 lingurite de esenta cu migdale
1 lingura coniac
55 g. migdale oparite
1 albus de ou

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 100 de grade. Se taie piersicile in jumatate si se scot samburi. Se aranjeaza 6 jumatati, cu partea taiata in sus, pe o tava de copt adanca. Se pun deoparte. Se toaca marunt celelate jumatati ramase.. Se combina piersicile taiate cu caisele uscate, coniacul, biscuiti sfaramati, esenta de migdale si albusul de ou. Se amesteca bine.
Se incinge o tigaie mica , fara ulei, si se prajesc putin migdalele, intorcandu-le si amestecandu-le des, pana se rumenesc putin. Se scot din tigaie si se toaca grosier de mana sau cu un robot de bucatarie, pentru a prepara un amestec de migdale.
Se adauga migdalele la mixtura de biscuiti si fructe si se mesteca bine... Acest amestec se foloseste pentru a umple adanciturile din jumatatile de piersici, presarand umplutaura cu degetele. Se acopera tava de copt cu folie de aluminiu..
Se coc piersicile 25- 30 de minute, apoi se indeparteaza folia. Se mareste temperatura cuptorului la 200 de grade si se mai coc 5- 10 minute, pana cand sunt usor rumenite.

Piersicile se servesc calde, dar pot fi racite inainte de a fi servite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu