Ingrediente
-350 grame piept de pui desosat si fara piele, taiat cubulete;
- 2 linguri ulei de masline;
- o ceapa mica tocata;
-250 grame de ciuperci champignon;
- 2 fire de cimbru sau o jumatate de lingurita de cimbru uscat;
-o foie de dafin;
- fire mari de tarhon sau o jumatate de lingurita de tarhon;
-o coaja rasa de la o lamaie mica;
- o lingura de amidon;
-250 grame de buchetele de brocooli;
-250 grame morcovi fragezi;
-150 ml vin alb;
-300 ml de apa fiarta;
-3 linguri patrunjel tocat;
Mod de preparare
1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare cu capac sau intr-o tigaie destul de adanca. Se rumenesc bucatile de piept la foc mare, circa 3 minute, amestecand continuu, apoi se da focul potrivit si adaugam ceapa, ciupercile, foaia de dafin, cimbrul, tarhonul si coaja de lamaie rasa. Se prajesc impreuna circa 4 minute pana se inmoiae ceapa si ciupercile
2. Se toarna vinul si apa. Se adauga morcovi taiati rondele se pune sare si piper, dupa gust si se amesteca toate ingredientele punandu-le la fiert. Cand clocotesc se lasa focul mic si se acopera cratita. Le mai lasam 5 minute sa fiarba la foc mic.
3. Se adauga buchetelele de brocooli. Se mareste focul ca sa inceapa sa fiarba din nou. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba 5 minute sau pana cand bucatele de piept sunt fragede si legumele sunt fierte. Se scot: foaia de dafin, firele de cimbru si de tarhon.
4. Se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa rece ca sa se formeze o pasta omogena. Se pune pasta in cratita si se mai fierbe 2 minute amestecand continuu, pana se ingroasa si se uniformizeaza. Se potriveste de sare si piper apoi se adauga patrunjelul.
Pieptul de pui cu legume este gata si se poate servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu