duminică, 27 octombrie 2013

In premiera!

In premiera pentru România. Stai ca sa va spun, nu-i vorba de emisiunea lui Carmen Avram, de pe Antena3, ci de Comisia Europeana care a decis...ea impotriva sistemului mafiot-clientelar transpartinic, sa includa a noastra tarisoara, praduita de la stanga la dreapta esicherului politic, pe harta magistralei de trenuri de mare viteza. Noua politica pe care UE o are in domeniul infrastructurii isi propune crearea unei retele transeuropene unificate de transport. Acum agitatia va fi mare pe la noi se vor "unge balamalele" pe la ministere, primarii, etc...asta-i vorba lui Gigi, da nu Becali ci Dumbrava!!


Noua politica a Comisiei Europene prevede o retea centrala de transport bazata pe 9 coridoare principale, printre care si coridorul Rin-Dunăre, incluzand si România.

Linia de mare viteza va trece traversa tara noastra pe ruta Nădlac - Arad - Timişoara - Deva - Sibiu - Braşov - Bucureşti cu punct final in Constanţa.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Comisa Europeana a decis triplarea finantarii pentru infrastructura de transport, alocand 26 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. Reteaua de trenurilor de mare viteza ar urma sa fie gata pana in anul 2030. Acest proiect, daca va fi realizat, va creste viteza medie cu care circula trenurile acum, cu 40 km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu