miercuri, 2 octombrie 2013

Cu mocanita, la Vatra Moldovitei

Peste putin timp, turistii care vor junge prin zona Moldovița vor putea merge la manastirea cu acelasi nume cu o mocanita. Trenuleul cu aburi circula acum pe ruta Moldovița – Argel, distanta fiind de 10 kilometri.
Linia urmeaza ca pe viitor sa fie extinsa cu inca 5 kilometri, pana la Vatra Moldovitei. Potrivit snews.ro, extinderea acestui traseu ar urma sa se realizeze prin montarea unei sine interioare pe ecartamentul CFR, existent, dar care este in conservare din anul 2010, De atunci linia ferata nu mai este functionala.

De retinut faptul ca oamenii din Moldovita au trimis o cerere ministrului delegat pentru turism, Maria Grapini, prin care ii solicita sa facă demersuri la Ministerul Transporturilor si la CFR Iasi sa nu plateasca taxe pentru folosirea liniilor pe tronsonul de 5 kilometri.

„Extinderea traseului mocăniţei până la mănăstirea Moldoviţa a devenit o necesitate pentru această micro zonă în promovarea şi dezvoltarea turismului. Extinderea traseului cu mocăniţa în amonte până în zona forestieră Argel dar şi în aval până la Vatra Moldoviţei ar spori atractivitatea turiştilor pentru zona de nord a judeţului cu un impact deosebit nu numai din punct de vedere economic prin crearea de noi locuri de muncă dar şi din punct de vedere cultural şi spiritual prin dezvoltarea turismului ecumenic de agrement şi silvocultural cu un impact direct asupra comunităţilor locale din Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Suceviţa şi Putna”, spun cetăţenii din Moldoviţa în adresă înaintată ministrului Grapini, potrivit snews.ro.
Mocanita de pe acest traseu a fost pusa in functiune de un cetatean cu dubla cetatenie, austriaca și romana. Locomotiva cu abur circula doar sambata si duminca.

SURSA: news.ro

3 comentarii:

  1. Aproape ca-mi pare rau ca nu am ajuns anul acesta in acea zona minunata! Aproape, deoarece voi ajunge de sarbatorile de iarna. Sper sa functioneze si trenuletul

    RăspundețiȘtergere