joi, 25 aprilie 2013

Carnetel cu notite!


Aveţi agendă , carneţele de notiţe ?! Eu am incercat unul , ăhă – era acela cu finalizare de la liceu... gânduri, adrese şi urări.  Aveau toţi şi nu se cădea să n-am tocmai eu. Insă partea aceea cu evidenţa cotidiană n-am inţeles-o niciodată. Să-ţi notezi de la prima geană, sprânceană, gând şi faptă mi se pare cumva trivial. Unde pui că notele astea tip ,, jurnal” au un coeficient de intimitate, aventură şi impresie ne-expusă public şi de incape pe mana unuia sau altuia este sigur sămânţă de scandal .
Mai pe scurt , dacă nu vorbeşti in somn , memoria este cel mai sigur seif ..
Cum lumii îi plac chestiile astea cu iz de can-can, scormoneşte,  pândeşte şi află. Aşa că din căutare- n căutare nu Ştefan cel Mare a fost cel mai mare amant al lumii politice, nici CVT ci altul care spunea că:
 “Viata noastră este atât de scurtă, atât de monotonă, atât de plină de supărări și de năcazuri, încât, când ni se înfățoșază un minut de fericire, ar fi o nebunie pentru noi dacă l-am lăsa să treacă, fără să ne bucurăm de dânsul.”
Potrivit istoricului Dan Falcan, “Mihail Kogălniceanu nu rata nimic! Nici servitoare, nici doamne din lumea bună. Bântuia chiar şi cartierele rău famate, împreună cu domnitorul Al. I Cuza în căutare de femei”.

2 comentarii:

  1. Am incercat si eu odata sa imi fac un carnetel dar nu am rabdare sa-l completez. Mai la indemana e tableta.

    RăspundețiȘtergere