joi, 25 aprilie 2013

Amenajari


Cand e vorba de decoratiuni interioare si de amenajat propria locuinta, toti ne dorim un spatiu perfect aranjat, aspectuos si practic. Acesta trebuie sa ne faca sa ne simtim ca intr-un palat. Dar ce faci cand bugetul nu iti permite sa iti angajezi un expert in domeniu si trebuie sa-ti construisti palatul de unul singur? Ei bine, nevoia te invata, si cu cateva sfaturi, vei descoperi ca nu este deloc greu sa iti amenajezi camerele ca si cum ar fi la mijloc mana unui profesionist.
OK, dar cum ar trebui sa iti amenajezi baia pentru a fi cat mai functionala si decorata cu bun-gust.
Cand vine vorba de baie, multi gandesc ca aspectul nu este un lucru important, dar, la urma urmei, ar trebui sa o facem cat mai placuta si confortabila.
De obicei principala problema cu amenajarea unei bai este ca spatiul alocat pentru ele este cel mai mic din casa, asa ca utilizarea spatiului trebuie maximizat. Primul sfat in acest sens ar fi sa renuntam la clasica chiuveta cu picior si sa achizitionam una sub care putem aseza un dulapior, unde putem depozita strictul necesar.
De asemenea, daca dorim sa obtinem senzatia de spatialitate, optam pentru gresie si faianta cat mai deschise la culoare. Bineinteles, nuantele mai inchise vor da baii un aspect mai elegant, dar asta numai daca avem o baie spatioasa si bine luminata. In orice caz, tavanul ar trebui sa fie lasat alb, tot pentru iluzia de spatialitate.
Rafturile sunt de asemenea un element foarte important intr-o baie. Vorbim aici bineinteles de mobila de baie. Pentru ca lucrurile sa nu stea imprastiate in dezordine, etajerele sunt solutia ideala. Spatiul de deasupra wc-ului este de obicei ignorat, dar un raft inalt deasupra acestuia poate economisi mult spatiu.
Dulapurile din baie nu ar trebui sa fie mai mult de doua si ideal ar fi sa fie asezate in colturile camerei.
Un alt truc pe care il puteti folosi intr-o baie mica este sa achizitionati mai multe oglinzi. In cele mai multe situatii in baie se afla o singura oglinda. In functie de marimea baii, insa puteti instala de la doua pana la trei, patru oglinzi. Daca puneti doua oglinzi pe peretii opusi ai baii, veti crea o iluzie optica, si veti da impresia ca baia este mult mai spatioasa decat in realitate.
Ramane sa stabiliti daca va doriti doar o cabina de dus sau recomandarea mea este sa optati pentru o cada cu hidromasaj. Asta in functie de banii din cont:) Cele mai bune cazi cu hidromasaj le gasiti la spainstal.ro iar locul cel mai potrivit se afla in coltul cel mai indepartat de usa. Cabina de dus ar fi si ea o solutie viabila atunci cand spatiul pe care il aveti este mai redus.
Mai ramane sa lucram la partea estetica a baii. Bineinteles, toate aceste elemente fac parte din categoria amenajarilor interioare. Culoarea gresiei, dar si a faiantei ar trebui sa fie contrastanta cu cea a covoraselor, pe care le asezati in baie.
Acestea sunt sfaturile pe care eu vi le ofer pentru o baie ideala. Spor la treaba si salutari din minunata noastra blogosfera!

6 comentarii:

  1. e tare faina, dar un pic cam scumpa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai investesti mai intai de toate in calitate si "recuperarea" se face in timp...

      Ștergere
  2. Toate bune si frumoase doar ca nu prea sunt de acord cu ce scri referitor la cele mai bune...

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cum arata insa pretul e destul de piperat. Cred ca se gasesc si ceva mai ieftine.

    RăspundețiȘtergere