vineri, 22 iulie 2011

Piept de pui cu smântână

  • Pentru aceasta reteta  avem nevoie de :
  • 10 felii de piept de pui pe care le obtinem din 2 buc. piept de pui.
    - 500g de ciuperci champignon
    - o ceapa
    - un pahar de vin
    - unt  2 lingurite
    - 400 de grame de smântână

  • Cum preparam reteta :
  • -Se pune un pic de unt in tigaie si cind s-a topit, se pune o ceapa taiata marunt.
    -Cind ceapa e un pic calita se pun feliile de piept de pui sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta parte, deci foc mare la tigaie
    -Dupa aceasta operatiune, feliile de piept de pui se pun intr-un castron cu o farfurie deasupra ca sa se mentina calde, iar in tigaie se pune un pahar de vin alb sec pe care il lasam sa se evapore putin. -Se adauga apoi smântâna si ciupercile scurse si se amesteca bine de tot.
    -Se adauga si pieptul de pui si se mai lasa citeva minute.
    -Se poate servi si cu mamaliguta.
     
  • E foarte gustos. Pofta buna!!... si weekend minunat :)

6 comentarii:

  1. Aa, misto reteta! Da' cine e Flori, din a carei bucatarie ne trimiti retete? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta mea e fara ciuperci si vin, asa ca o voi incerca si pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ loopoo,

    Haaaa !!!:)))Stai sa spun: Apropiati ,e adevarat ca sunt putini,imi spun Flori .

    @Lumi RO,

    Ce sa fac daca la Hip. (Hipermarket ) avea ciuperci champignon proaspete .

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaa, tu esti Flori? Sper ca nu esti... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau poti sa le faci la cuptor, mai pui cateva ciupercute si boabe de struguri si iese o mare bunatate!

    RăspundețiȘtergere