marți, 19 iulie 2011

Ai grija ce-ti doresti

  De multe ori imi vine in minte o povestioara pe care am citito candva. Este una din cele care ma fac sa constientizez cat de important e sa pretuim ceea ce avem, fara sa facem comparatii.Si de asemenea inca o data mi-am amintit de proverbul: Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca… Azi m-am hotarat s-o scriu…
   Un peste a vazut cum un pescarus se legana pe crestele valurilor marii, jucandu-se cu vantul. Pestele prostut a gandit: probabil ca pescarusul este mult mai fericit, se poate legana pe valuri si poate sa se joace cu vantul. Pe mal statea o maimuta si visa. Pestele i-a spus:”Scoate-ma afara din apa”. Maimuta  a scos pestele din apa si l-a asezat pe mal. Nu a trecut mult si pestelui i s-au umplut ochii de lacrimi, lacrimi de regret. El a simtit ca i se apropie moartea si a implorat sa ajunga in apa. Atunci a venit un val mare care a aruncat pestele inapoi in mare. Cand un peste pleaca sa exploreze lumea sa, ultimul lucru pe care il descopera este apa. Asa se intampla si cu omul. Cel mai putin constient este de lucrurile esentiale ale existentei sale. Cat de important este pentru el aerul proaspat, afla abia cand sta sa se sufoce iar cat de bine este sa poata respira, descopera abia cand moare.

6 comentarii:

  1. Adevarat. Concluzia ar trebui s-o cunoasca toti.
    Frumos si valoros articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat mi-as dori sa existe undeva o insula doar pentru cei intelepti si binevoitori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna povestioara, de retinut, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Povestioara ta e ceva de genul: bucura-te cu ce ai, si fii constient de ce ti se intampla. Altii o duc mult mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ loopoo;

    Pe scurt ,asta era ideea !

    @TiSport.blogspot.com

    Dificil

    RăspundețiȘtergere
  6. Un pic trista povestioara dar adevarat, stii cum se spune daca nu incerci si risti nu poti sa stii ceea ce se poate intampla!

    RăspundețiȘtergere