cca.50 de minute
Ingrediente:
800 g cartofi
500 g carne tocată
100 g caşcaval
1 ceapă mare
2 căţei usturoi
2 roşii pasate
pastă de tomate
sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. După ce prinde puţină culoare se adaugă şi carnea tocată. Se lasă aproximativ 15 minute, iar spre final se adaugă roşiile pasate, usturoiul mărunţit, sarea si piperul.
Într-o tavă se aşează un rând de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se aşează ultimul rând de cartofi. Pe deasupra se rade caşcaval, iar apoi se toarnă pasta de tomate( dacă aveţi pasta de tomate luată din magazin,trebuie diluată cu apă) . Se bagă la cuptor timp de cca 30 minute( în funcţie de cuptorul fiecăruia)
Poftă bună!!!
Într-o tavă se aşează un rând de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se aşează ultimul rând de cartofi. Pe deasupra se rade caşcaval, iar apoi se toarnă pasta de tomate( dacă aveţi pasta de tomate luată din magazin,trebuie diluată cu apă) . Se bagă la cuptor timp de cca 30 minute( în funcţie de cuptorul fiecăruia)
Poftă bună!!!
Bravo! Traiasca concurenta culinara masculina!
RăspundețiȘtergereVai ce dor mi-ai facut cu reteta asta. si pe la noi asa se face, dar parca tare demult nu mi-a trecut prin cap sa refac si eu bunatatea asta!
RăspundețiȘtergere@ loopoo:
RăspundețiȘtergereDe la "Românii au talent" la "Românii sunt bucătari pricepuţi"
@ Iuliana :
RăspundețiȘtergereBaftă!
he he, asa o fac si eu.
RăspundețiȘtergerePofta mare!
RăspundețiȘtergere@ Cleo :
RăspundețiȘtergereNu stiu care e originea acestei retete,dar pe aici pe la noi ,la granita dintre DOBROGEA si Muntenia este des folosita.
@Lumi:
Multam'frumos!
Cu toata modestia trebuie sa recunoastem ca cei mai mari maestri bucatari sunt barbati.
RăspundețiȘtergereSa vezi ce patesc!!
@ Dan ,
RăspundețiȘtergereDa,este perfect adevarat ca cei mai buni bucatari sunt barbatii.Sunt talentati,o fac cu multa pasiune si muncesc foarte mult ca sa le iasa totul perfect.
Barbatii e porcii cei mai buni bucatari!
RăspundețiȘtergereSuper delicios:)))
RăspundețiȘtergerePare oarecum simpla, din ce-ai relatat acolo. Am vrut odata sa fac, insa mi s-a spus ca e complicat si ca sa iasa bine, trebuie talent, indemanare si experienta.
RăspundețiȘtergereImediat ce o sa am bucatarie (e o poveste lunga :P) o sa incerc. Sper ca daca respect pasii tai, o sa iasa ceva bun.
P.S. : Am auzit ca iese bun si daca in loc de cartofi se pune un strat de piure.
@ Amiuta,
RăspundețiȘtergereSigur o sa-ti iasa.Cu piure de cartofi ,sincer nu am incercast niciodata ,dar am auzit si eu ca iese mai bun.