duminică, 12 iunie 2011

Musaca

Timp de preparare:
cca.50 de  minute 

Ingrediente:
800 g cartofi
500 g carne tocată
100 g caşcaval
1 ceapă mare
2 căţei usturoi
2 roşii pasate
pastă de tomate
sare şi piper după gust.


Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. După ce prinde puţină culoare se adaugă şi carnea tocată. Se lasă aproximativ 15 minute, iar spre final se adaugă roşiile pasate, usturoiul mărunţit, sarea si piperul.
 Într-o tavă se aşează un rând de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se aşează ultimul rând de cartofi. Pe deasupra se rade caşcaval, iar apoi se toarnă pasta de tomate( dacă aveţi pasta de tomate luată din magazin,trebuie diluată cu apă) . Se bagă la cuptor timp de cca 30 minute( în funcţie de cuptorul fiecăruia)

Poftă bună!!!

13 comentarii:

  1. Bravo! Traiasca concurenta culinara masculina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce dor mi-ai facut cu reteta asta. si pe la noi asa se face, dar parca tare demult nu mi-a trecut prin cap sa refac si eu bunatatea asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ loopoo:
    De la "Românii au talent" la "Românii sunt bucătari pricepuţi"

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Cleo :
    Nu stiu care e originea acestei retete,dar pe aici pe la noi ,la granita dintre DOBROGEA si Muntenia este des folosita.

    @Lumi:

    Multam'frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toata modestia trebuie sa recunoastem ca cei mai mari maestri bucatari sunt barbati.
    Sa vezi ce patesc!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dan ,
    Da,este perfect adevarat ca cei mai buni bucatari sunt barbatii.Sunt talentati,o fac cu multa pasiune si muncesc foarte mult ca sa le iasa totul perfect.

    RăspundețiȘtergere
  7. Barbatii e porcii cei mai buni bucatari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Super delicios:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Pare oarecum simpla, din ce-ai relatat acolo. Am vrut odata sa fac, insa mi s-a spus ca e complicat si ca sa iasa bine, trebuie talent, indemanare si experienta.
    Imediat ce o sa am bucatarie (e o poveste lunga :P) o sa incerc. Sper ca daca respect pasii tai, o sa iasa ceva bun.
    P.S. : Am auzit ca iese bun si daca in loc de cartofi se pune un strat de piure.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Amiuta,
    Sigur o sa-ti iasa.Cu piure de cartofi ,sincer nu am incercast niciodata ,dar am auzit si eu ca iese mai bun.

    RăspundețiȘtergere