marți, 3 mai 2011

Nu se poate...asta e!

Nu pot, asta e!…De cele mai multe ori aud aceaste cuvinte si uneori le spun si eu… Cred ca e inevitabil uneori sa nu spui asta. Insa partea optimista din mine, are de fiecare data grija sa-mi aminteasca ca realitatea e un amalgam de vis si durere si sa-mi spun doar mergi inainte. Uneori nu e atat de greu, dar nu e imposibil…cred ca nimic nu e imposibil. Nu pot crede ca sunt cuvinte pe care le spunem atunci cand credem ca am ajuns la capat, iar asta e spunem atunci cand  ne complacem in starea in care ne aflam. E dureros ca multi dintre noi spunem asta si nu mergem mai departe. Nu e usor, dar nici greu. Omul a fost creat pentru iubire, iar suferinta face parte din viata omului. Cum ar fi lumea fara durere? Nu am mai simti fericirea de dupa. Cred ca fiecare lucru este dat in masura in care noi il putem duce si cu un anumit scop. Tot ce se intampla se intampla cu un motiv. Viata merita traita si trebuie indulcita! Noi dam gust vietii… Viata chiar merita gustata…Dar e mai simplu sa spunem…NU POT, asta e!

12 comentarii:

  1. Foarte adevarat ceea ce ai scris. Noi, oamenii, evitam pur si simplu sa traim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer iti spun, ca mi-as dori o viata in care a nu cunosc suferinta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceste vorbe sugereaza resemnare, poate chiar lasitate...Cum ai zis si tu, e mai usor sa ne complacem intr-o anumita situatie, cand ni se pare peste puterile noastre sa schimbam ceva...poate ar trebui macar sa incercam, inainte de a adopta aceasta atitudine de resemnare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte corecta observatie. De cele mai multe ori in care dam de belea, atata stim sa zicem "Asta e", fara a lupta sa rezolvam cauza.

    RăspundețiȘtergere
  5. loopoo,
    Sa inlocuim " Nu se poate ...asta e!" cu TREBUIE !

    minoki,
    Cine nu isi doreste asa ceva?

    andreea,
    Atitudine de resemnare... nu este solutia,clar!

    Mircea,
    In viata noastra cotidiana, cand ne gandim la noi si la ce avem de facut, ... Insa… daca tot suntem oameni, ce-ar fi sa traim impreuna cu oamenii din jurul nostru. Poate ar fi mai simplu intr-o o societate functionala...normala??

    RăspundețiȘtergere
  6. Florentin, TREBUIE, e oarecum constrangere, e lipsa de libertate in alegere :). Uneori e un cuvant la fel de periculos. Ne indeparteaza.
    Iar unii, chiar nu pot! TREBUIE ajutati :) ca sa poata.
    Cand uneori NU POT, inseamna ca in primul rand nu-mi pot gasi motivatia.
    So...e destul de complicat.

    RăspundețiȘtergere
  7. sophie:
    Trebuie sa gasesti motivatia si atunci nu mai este atat de complicat.

    RăspundețiȘtergere
  8. johannisSmai 03, 2011

    Ziceti-mi voi: „Asta e Romania” nu a devenit enervant?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ johanisS: Ba as putea spune ca da, si are oarece legatura cu cele scrise in acest articol...e ca si cum am accepta toate relele din tara asta, fara sa facem nimic pentru a se schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Andreea,
    Corect !Cliseul „Asta e România” genereaza pasivitate .Poate ca asta s-a dorit?

    RăspundețiȘtergere
  11. johannisSmai 03, 2011

    andreea toma:„Asta e România” genereaza pasivitate civica si disperseaza raspunderea pentru nefunctionarea institutilor statului,pentru coruptia generalizata,pentru incompetenta,pentru clientela politica,etc....si Da ,te descurajeaza intentionat in a pune umarul pentru a schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere
  12. of course like your web-site but you have to check the spelling on quite
    a few of your posts. Several of them are rife
    with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform
    the reality on the other hand I'll surely come again again.

    Stop by my site - viagra online illegal

    RăspundețiȘtergere