Pentru că azi n-am chef de pamflet am să vă prezint o reţetă. Simplă,rapidă , gustoasă şi ieftină în acelaşi timp.
Eu folosesc 500 g ficat de pui ( din magazinul Avicola ),2 cepe ,un morcov,foi de dafin (1-2),2-3 căţei de usturoi,4 linguri smântână( Diami),boia de ardei,sare şi piper după gust.
Spălaţi şi curăţaţi de pieliţă ficăţeii ;îi lăsaţi într-un castron înmuiaţi în lapte.Nu e neapărat însă acest lucru ,dar îi frăgezeşte şi mai bine( si după aceea cu acel lăptic,hrănesc motanul )Într-o crăticioară căliţi două cepe care au fost tăiate peştişor .Eu pun şi puţină apă.Când este înmuiată bine ,o aşezati într-o tăviţă în care aţi pus ulei.Radeţi deasupra un morcov şi aşezaţi apoi ficăţeii.
Puneţi foile de dafin şi căţei de usturoi tăiaţi felioare, puţină boia si băgaţi la cuptor pentru 25-30minute(aici depinde de cuptorul fiecărui).
Când sunt gata adăugaţi sare şi piper !Puteţi pune şi o lingură sau două de smântână, va rezulta un sos foarte bun.
Ii puteţi servi cu cartofi natur,mămăliguţă şi mujdei de usturoi( dacă nu mergeţi la vreun party )
Mămăliguţa nu pre îmi iese ,aşa că maică-mea o "rezolvă".
Cam aşa arăta înainte de a introduce tava în cuptor.P'asta o ştiu de la mama mea,a doua membră a familiei mele .
Poftă mare!!
P.S.@ Amiuta ,
Friptura de vită si cartofi copţi în coajă cu sos de smântână se amână . Motivele : nu mi-a plăcut cum arăta carnea de vită din piaţă!
Eu folosesc 500 g ficat de pui ( din magazinul Avicola ),2 cepe ,un morcov,foi de dafin (1-2),2-3 căţei de usturoi,4 linguri smântână( Diami),boia de ardei,sare şi piper după gust.
Spălaţi şi curăţaţi de pieliţă ficăţeii ;îi lăsaţi într-un castron înmuiaţi în lapte.Nu e neapărat însă acest lucru ,dar îi frăgezeşte şi mai bine( si după aceea cu acel lăptic,hrănesc motanul )Într-o crăticioară căliţi două cepe care au fost tăiate peştişor .Eu pun şi puţină apă.Când este înmuiată bine ,o aşezati într-o tăviţă în care aţi pus ulei.Radeţi deasupra un morcov şi aşezaţi apoi ficăţeii.
Puneţi foile de dafin şi căţei de usturoi tăiaţi felioare, puţină boia si băgaţi la cuptor pentru 25-30minute(aici depinde de cuptorul fiecărui).
Când sunt gata adăugaţi sare şi piper !Puteţi pune şi o lingură sau două de smântână, va rezulta un sos foarte bun.
Ii puteţi servi cu cartofi natur,mămăliguţă şi mujdei de usturoi( dacă nu mergeţi la vreun party )
Mămăliguţa nu pre îmi iese ,aşa că maică-mea o "rezolvă".
Cam aşa arăta înainte de a introduce tava în cuptor.P'asta o ştiu de la mama mea,a doua membră a familiei mele .
Poftă mare!!
P.S.@ Amiuta ,
Friptura de vită si cartofi copţi în coajă cu sos de smântână se amână . Motivele : nu mi-a plăcut cum arăta carnea de vită din piaţă!
Ma bucur ca serialul "sa gateasca barbatii" a ajuns la a doua parte. Aceasta reteta o sa o salvez pentru al meu sot sao gateasca. Multumim frumos si sa ai pofta!
RăspundețiȘtergereyamii .super bun!:)
RăspundețiȘtergere@LUMI,
RăspundețiȘtergere:) Trebuie !
Astăzi am sa pregătesc ficat de pui la cuptor ......din provincie :D
RăspundețiȘtergereTiSport.blogspot.com,
RăspundețiȘtergereSpor la treaba si Pofta Buna!
hmmm...n-am stiut de asocierea asta, ficat-foid e dafin...incercam, suntem deschisi la nou :)
RăspundețiȘtergereNu-i bai, eu sunt aici in asteptarea retetei.
RăspundețiȘtergereP.S. : Si acum ca n-am murit, ca n-a venit sfarsitul lumii duminica dimineata, cred ca mai avem timp cel putin pana in 2012. :)
Mai baiete, nici mie nu imi ies mamaliga si maioneza. Bine, nici n-am incercat, dar am asa o retinere sa incerc, asa ca nu risc!
RăspundețiȘtergereVezi ca cam faci reclama. Cati bani ti-ai luat? :))))
RăspundețiȘtergereA, si scrisesi cu diacritice. Felicitari, si sa nu te lasi, ca stiu ca nu e usor :)
RăspundețiȘtergereloopoo,
RăspundețiȘtergereHabar nu au ăia! Producătorul de lactate e din zona unde s-a născut maică-mea.Deci cunosc fabrica.Cumpăr produsele lor de mulţi ani ,şi nu am luat ţeapă .Sunt producători autohtoni şi nu strică să-i fac cunoscuţi,dacă merită ,chiar şi gratuit.
Amiuţa,
:) Nu-l mai crede nimeni pe pastor ,după ce am văzut cu toţi ce cifră de afaceri a avut !
Cleo,
RăspundețiȘtergere...foi de dafin folosesc la mai multe reţete.
Apropos de pastor, urmeaza ceva misto :)
RăspundețiȘtergere@Lumi: retetele mele nu-ti plac :(
RăspundețiȘtergereNuma' buna pentru fiica-mea, ca ei ii plac ficateii...eu sa nu-i vad, sunt mai sclifosita, dar mi s-a intamplat sa mananc totusi, rupta de foame fiind. :))) Eu ii fac de regula prajiti in unt, o singura data i-am facut fierti in lapte la cuptor.
RăspundețiȘtergereloopoo,
RăspundețiȘtergereÎmi "furi " clenţii... E loc pentru toată lumea.:))
andreea,
RăspundețiȘtergereO să crească mare ,sănătoasă şi frumoasă .
e bataie mare intre "bucatari" :)
RăspundețiȘtergereloopoo,
RăspundețiȘtergereBucătari de plăcere şi de nevoie :)))
Ups ! Ce de fineturi pe aici !
RăspundețiȘtergereSincer combinatia asta cu ceapa si morcov,nu am incercat-o,dar imi imaginez ca este foarte gustoasa,am s-o fac,si neaparat cu cartofi si mamaliguta!Multumesc!:)
RăspundețiȘtergere@ Anonim,
RăspundețiȘtergerePentru putin !
Ce bine ca tocmai am terminat de mancat ca de nu, in drastice pofte ma bagai! :))
RăspundețiȘtergere@addicted : Scuze :))
RăspundețiȘtergere