sâmbătă, 26 iulie 2014

Castravetii si ceapa

1 Castravetii la fel ca si rosiile, contin multa solanina, un element esential organismului. Din aceasta leguma se poate folosi si coaja din care se poate extrage un suc.

Se pot folosi atat castraveti proaspeti, cat si cei pusi la borcan, dar numai in saramura.


SUC de COJI de CASTRAVETI

Mod de preparare:

Curatati cojile de la 2 kg, de castraveti proaspeti sau in saramura.
Puneti cojile la fermentat, intr-un recipient cu 50 cmc de otet din vin si 50 cmc de apa, adaugand putina sare.
Dupa 24 de ore, zdrobiti-le cu cutitul mixerului sau intr-un pisalog. Pasta obtinuta o stoarceti bine intr-un tifon si puneti la pastrat sucul obtinut intr-un vas de sticla inchis ermetic.
2. Ceapa. Aceasta leguma ocupa un loc important in toate bucatariile. Ca si usturoiul, ceapa poseda remarcabile calitati terapeutice. In particular, anumite enzime aflate in ceapa au o activitate de stimulare a glandelor suprarenale. In afara de aceasta, este un "scut" in fata grasimilor., realizand o reala aparare impotriva acumularii de colesterol.
Astfel, aparand pereti interiori ai arterelor le pastreaza elasticitatea si favorizeaza o buna circuatie a sangelui.
Ceapa este indicata ca stimulator al sistemului nervos periferic si a celui simpatic.

CONCENTRAT de CEAPA.

Mod de preparare:

Se curata 500 gr. de ceapa sanatoasa si matura. Se pun intregi intr-o oala cu apa nesarata in clocot, se lasa 5 minute, se scot si se pun la uscat.
Se taie in felii subtiri , se pun intr-o cratita larga si adanca, amestecandu-le cu sare.
Dupa cca. 2 ore, ceapa si lichidul rezultat vor fi zdrobite cu cutitul mixerului sau intr-un pisalog, astfel incat sa se obtina o pasta omogena.
Aceasta pasta va fi stoarsa intr-un tifon, astfel incat sa se obtina cat mai mult lichid dens si albicios.
In lichidul rezultat se adauga 50 cmc de apa si 50 cmc alcool dublu rafinat, iar dupa amestecare compozitia va avea un aspect laptos si uniform.
Se va depozita intr-un recipient de sticla si se va pastra la rece.


Sursa foto internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu