joi, 30 iunie 2011

NU FITI IMPULSIVI!

Daca vorbim despre superficialitate, ar trebui sa avem in veder intelesul general al acestui termen, deoarece superficialitatea se manifesta diferit si pe mai multe planuri.
Exista oameni care sunt tentati sa aleaga in mod superficial, din inconstienta, din lipsa responsabilitatii, a maturitatii, a atentiei sau din exces de zel. Superficialitatea in alegeri poate fi “fatala” in societate, in relatiile interumane. Superficialitatea este factorul suprem care influenteaza modul nostru de a reactiona. In general, gravitatea unei alegeri gresite se poate observa in impactul acelei decizii asupra noastra sau a celor din jur. Atunci vom stii cu adevarat daca suntem superficiali sau nu. Alegerile pot sa fie nu tocmai cele mai bune, si din alte cauze, dar acum vorbim strict legat de superficialitate.
Desi superficialitatea ne influenteaza profund, totusi, ca sa scapam de ea nu trebuie sa recurgem la modalitati prea complicate: Totul se rezuma la a analiza modul in care percepi o anumita situatie. In momentul in care observi ca nu esti atent, chiar daca situatia este importanta, trebuie sa te opresti o clipa, sa judeci avantajele, dezavantajele, consecintele, si sa iei decizia. Nu spun ca toate deciziile se iau dupa un timp indelungat, dar, daca timpul va permite cat de cat, stati si analizati bine conjunctura in care sunteti, ca sa ajungeti la un rezultat favorabil. Si ceea ce este foarte important: NU FITI IMPULSIVI!

7 comentarii:

  1. Si cand te gandesti ca uneori poti trece pe langa cel sau cea, care ti s-ar potrivi sa-ti fie alaturi ,dar datorita superficialitatii in cunoasterea umana poti sa treci pe langa fericire…

    RăspundețiȘtergere
  2. In principiu is de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Muzica vietii nu va mai fi dumnezeiasca daca in orchestra vietii noastre vor canta superficialitatea, impulsivitatea, mediocritatea…

    RăspundețiȘtergere
  4. alexasport :))…..tare, foarte tare commentul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fi impulsiv atunci cand trebuie... Daca ai capacitatea sa stii cand sa fii si cand sa nu fi impulsiv, atunci poate deveni o calitate daca nu o ai poate deveni un mare defect

    RăspundețiȘtergere
  6. Odata m-am dus la sef si i-am spus ca imi dau demisia. Eram suparata. Si mi-a zis un lucru pe care il tin minte de atunci:'niciodata sa nu iei o decizie sub presiune'.

    RăspundețiȘtergere