sâmbătă, 6 iulie 2024

Salată de dovlecel

Reteta preluata de pe: NATALIA-STIRI.RO Salată de dovlecel Uite de ce ai nevoie: More... 3 căței de usturoi Apă 1 gălbenuș de ou 250 ml ulei 2 linguri de muștar 3 dovlecei mari Sare după gust 140 g iaurt gras Preparare: Curățare și pregătire dovlecei: Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două și scoate semințele. Dă dovleceii pe răzătoarea mare. Fierbere: Pune apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare. Când apa începe să fiarbă, adaugă dovleceii rași. Fierbe la foc mediu până când dovleceii sunt bine fierți. Scurgere: Pune dovleceii fierți într-o strecurătoare, clătește-i sub un jet de apă rece și lasă-i să se scurgă bine de apă. Prepararea maionezei: Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei. Amestecare: Curăță usturoiul și pisează-l. Amestecă dovleceii scurși cu maioneza și iaurtul, condimentează cu sare după gust și adaugă usturoiul pisat. Amestecă bine. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu