luni, 4 decembrie 2023

Oare ne-ar placea ce vedem?

 Vorbim mult, deseori prost şi mai mereu fără rost, isteriile ne înghit ultima fărâmă de bun simţ, conştiinţele intră la apă, ne amestecăm în tărâţe, ne mănâncă porcii şi habar n-avem că valorăm tot mai puţin, "piaţa publică" e plină de emfază, de limbaj vulgar aplaudat frenetic, de slogane ieftine şi isterii de tot felul, toate fără sens, fără puterea de-a schimba ceva atâta vreme cât în noi e haos, atâta timp cât suntem goliţi de esenţa noastră.


Raţiunea e demult mâncată de instincte primare, ne-am pierdut echilibrul interior, părem a fi tot mai ipocriţi, egoişti, mărunţi, îngrozitor de superficiali, tot mai singuri şi trişti.


Drumul către ceilalţi e plin de prejudecăţi ieftine, de uitat în "grădina" lor deseori cu invidie, mereu dispuşi în a judeca la sânge viaţa altora, orbiţi de bârna din ochiul nostru pe care o ignorăm cu desăvârşire, purtaţi de frustrări necontrolate, de infatuare, tupeu şi lipsă de bun simţ.


Viaţa-i chiar ca o pradă, iar Dumnezeu, sau oricum s-ar numi EL, e la doar o bătaie de inimă.


Dar, negăsindu-l în noi, nu-l vom găsi niciodată în afara noastră. 


Şi mă întreb? 

Dacă ne-am uita pentru o clipă înlăuntrul nostru, cinstit şi fără jumătăţi de măsură, judecându-ne pe noi înainte de a muri de grija altuia, oare ne-ar plăcea ce vedem?"

Sursa: Nelu Balasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu