luni, 16 octombrie 2023

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe zone din Constanța

 

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe zone din oraș
Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin săptămâna aceasta în următoarele zone: 
 
• În cartierul Faleză Nord, pe strada Chiliei, pe sectorul delimitat de strada Viceamiral Ioan Murgescu și strada Ion Rațiu și pe strada Maramureș, pe tronsonul cuprins între strada Panait Cerna și strada Ion Rațiu, au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal și vor fi construite casete pentru spații verzi. 
 
• În cartierul Palazu Mare, pe strada Sentinelei, se scot dalele din beton de pe trotuare, vechi de peste 30 de ani, se stabilizează terenul cu piatră, iar la final se va așterne un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal.
• Pe strada Topolog și pe strada Cutezători se reabilitează aleile de acces între blocuri și aleile de acces în scările blocurilor. S-au montat borduri noi, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră peste care se va turna stratul de asfalt destinat traficului pietonal.
• Scările de acces spre plaja Modern, din zona străzii Vasile Alecsandri, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura și sunt returnate treptele cu beton.
• Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe tronsonul delimitat de strada Soveja și bulevardul Tomis, se refac aleile de acces în scările blocurilor, precum și cele dintre blocuri. Se montează pavele și borduri noi, după ce trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu