Pledoaria reprezentantului Ministerului Public in fata CCR, in cauza privind conflictul juridic de natura constitutionala generat de protocoalele secrete SRI-MP, demonstreaza hadosenia sistemului de parchet din Romania care, la 30 de ani de la caderea comunismului, de fapt nu s-a reformat deloc.
Afirmatiile reprezentantului Ministerului Public, care s-a comportat ca un veritabil avocat al SRI in fata CCR, despre cum colaboreaza ei cu SRI-ul ar trebui sa ingrozeasca orice roman care traieste in Romania.
Afirmatiile ca afirmatiile, dar nonsalanta si naturaletea cu care o spunea era pur si simplu infioratoare.
Florin Iordache a spus in pledoaria sa ca situatia generata de aceste protocoale secrete este mai grava decat situatia din perioada comunista. Atunci era permis de lege Securitatii sa faca anchete penale, in timp ce dupa caderea comunismului legea publica a interzis SRI-ului sa faca acte de cercetare penala, dar i s-a permis sa le faca prin protocoale secrete. Ce a spus Iordache e corect.
Ca replica la cele spuse de Iordache, reprezentanta Ministerului Public a spus ca "e cel puțin surprinzător că o putere a statului afimă despre statul în care funcționează că este totalitar".
Pai in ce tara democratica din lumea asta larga s-a mai intalnit ca justitia sa se faca pe norme secrete? In ce tara democratica din lumea asta un serviciu secret se implica in mod secret in justitie?
Acestea sunt chestiuni de abecedar al democratiei, care sunt dispretuite la nivelul Ministerului Public. Asta in contextul in care Romania e monitorizata si verificata pe justitie de birocratii de la Bruxelles din 2007.
Sub patronajul, monitorizarea si verificarea birocratiei europene, justitia din Romania a devenit sclava SRI-ului.
Sper ca cei vatamati de toate aceste protocoale sa nu se opreasca din demersuri si sa mearga dupa toti nemernicii care le-au semnat si aplicat pana in panzele albe.
Romania nu se va face bine pana cand acesti tortionari din parchete si servicii nu vor fi judecati pentru faptele lor.
corect
RăspundețiȘtergere