marți, 7 februarie 2017

Lumina si intuneric

In fiecare dintre noi exista lumina si intuneric. In fiecare dintre noi exista potentialul creator precum si cel distructiv. Trairile umane sunt si ele de doua feluri: cele care izvorasc din intelepciune - calm, bunatate, compasiune s.a.m.d. si cele care provin mai mult din instinctele noastre primare - ura, furie,
agresivitate etc.
Toate acestea coexista in fiecare om. Accesarea lor este data de nivelul de constientizare si de evolutie al fiecaruia dintre noi. Un om intelept stie ca nu evenimentele din exterior il determina sa gandeasca si sa simta ceva anume, ci propria sa perceptie despre ceea ce se intampla in exterior. Autocontrolul joaca un rol foarte important in viata noastra.

De asemenea, poti sa iti dai seama de nivelul de evolutie al unui om prin observarea trairilor, atitudinilor si comportamentelor sale. Cu cat mai mult traieste intr-o maniera reactiva, de tip stimul - raspuns, cu atat mai putin constient de sine este. Un om evoluat si intelept stie ca trairile, atitudinile si comportamentele sale sunt toate sub controlul sau.
Putem sa cunoastem realitatea interioara a celor din jurul nostru prin felul in care ne simtim in preajma lor. Un om calm in interior intra in rezonanta cu partile luminoase din tine, astfel ca te simti bine langa el. Un om agitat in interior intra in rezonanta cu partile mai intunecate din tine, asa ca ele au tendinta sa iasa la suprafata. Aceasta este legea oglindirii in ceilalti si normal ar fi sa ne alegem oamenii langa care stam in functie de ceea ce au tendinta sa scoata la suprafata din noi.
Furia, agresivitatea, ura s.a.m.d. nu sunt eradicate niciodata complet din interiorul unei fiinte umane, insa traind intr-o maniera constienta nu le mai accesam. Daca iti doresti sa ai o viata calma este important sa fii mereu in controlul mintii tale si, de asemenea, sa te insotesti cu acei oameni care rezoneaza cu partile luminoase din tine.
sursa: Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu