vineri, 5 februarie 2016

Natura si societatea. A fi victima este o alegere

Natura (si societatea) ii favorizeaza pe cei care au flexibilitatea necesara sa se adapteze in orice situatie, pe cei care lupta pentru viata lor, pe cei care isi doresc si muncesc din greu pentru bunastarea lor.
In natura, "victimele" nu au sanse de supravietuire si nici nu pot sa aspire la o viata implinita sau de succes. Victima poate atrage simpatie si ajutor pe termen scurt, insa va fi intotdeauna dependenta de bunavointa celor din jur.

A fi victima este o alegere. Tot o alegere este si sa fii un invingator.
In aparenta, poate e mai usor sa fii o victima pentru ca, daca reusesti sa-i impresionezi sau sa-i manipulezi pe cei din jur, esti scutit de efortul de a lupta. Insa, repet, vei fi intotdeauna la mila lor.
O victima plange si se plange, da vina pe altii, nu este dispusa sa depuna efort si nici nu isi asuma propria sa viata.
Un invingator isi sufleca manecile si isi croieste calea pe care si-o doreste.
Un invingator intelept se bazeaza intotdeauna pe propriile sale forte, se respecta si pe sine si pe ceilalti in acelasi timp si se straduieste sa isi atinga obiectivele prin propria sa vointa, motivatie, ambitie si hotarare.
Tu ce alegere ai facut: esti o victima sau un invingator?

Sursa: Ursula Yvonne Sandner

3 comentarii:

  1. Dar atunci cand chiar esti o victimă? Sa-i zicem, un copil agresat (vezi violența simbolica, bullying-ul, abuzul verbal si fizic constant). Si incă ceva, cum percepe un introvertit treaba asta cu a fi o victima sau a fi invingator? Cum percepe un extrovertit? Ce inseamna de fapt sa construim imperii? Cum putem să ajutăm copiii și tinerii să-și dezvolte acel potential înnăscut dacă au parte atât de mesaje potrivite cât și nepotrivite, la TV, in mass-media, pe Net? Cum? Eu te apreciez. Și îți apreciez munca, atât a ta cât și a colegilor tăi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte adevarat! Cu siguranta te inconjoara foarte multe "victime" si se spune ca suntem suma a celor 5 persoane apropiate noua... Be ware emoticon smile

    RăspundețiȘtergere