luni, 10 august 2015

Parerea altora despre tine este problema lor

Daca te simti jignit sau ranit, daca te infurii atunci cand cineva spune despre tine un lucru, inseamna ca si tu crezi acel lucru despre tine sau iti este frica ca nu cumva sa-l creada altii.
Indiferent ce cuvinte iti spune un om, atunci cand tu stii ca ele nu sunt adevarate, nu ai de ce sa te enervezi. Insa daca ai o reactie, inseamna fie ca nu esti sigur pe tine, fie iti pasa prea mult de ceea ce spun altii.

Uneori oamenii te barfesc, te calomniaza, iti vor raul pentru ca asta ii face sa se simta mai bine cu ei insisi, te nedreptatesc, isi varsa propriile frustrari asupra ta sau iti aplica niste etichete care provin din prejudecatile si stereotipurile lor.
Nu lua la modul personal toate acestea, ci cauta sa stii tu foarte bine cine esti, sa iti asumi propria ta personalitate - cu bune, cu mai putin bune - si sa tii fruntea sus. Tu stii cine esti, te accepti pe de-a-ntregul, lucrezi la aspectele pe care vrei sa le imbunatatesti si asta este tot ce conteaza.
Dezvolta-ti o personalitate puternica, ramai echidistant atat fata de laude cat si fata de critici, evalueaza-te si slefuieste-te in permanenta.
Parerea altora despre tine este problema lor, nu permite sa devina si problema ta.

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu