miercuri, 12 noiembrie 2014

Aplicatie pentru tratarea depresiei

Un grup de psiho-terapeuti din Cluj-Napoca lucreaza de ceva vreme la o aplicatie care sa poata trata depresia. Ea va putea fi descarcat pe telefon sau calculator.
Aplicatia numita: “DCombat”  va cuprinde cursuri interactive intr-un format video, exercitii practice si ii va permite pacientului sa tina legatura online cu medicul terapeut.

“Noi vrem să venim în sprijinul persoanelor care suferă de depresie și care, de cele mai multe ori nu beneficiază de tratament, la noi în țară. Așa că ne-am gândit să creăm o aplicație, care să fie un ajutor pentru persoanele care suferă de depresie. Deja lucrăm la acest proiect, va fi gata undeva în martie, aprilie anul viitor și atunci vom începe și testarea. Vom testa 50 de persoane bolnave de depresie, acestea vor folosi aplicația, dar în paralel vor merge și la ședințe cu terapeutul, ca să vedem noi cât de eficientă e aplicația. Apoi, noi ne dorim ca această aplicație să fie descărcată și folosită gratuit de oricine are nevoie de ea, nu doar persoanele deja diagnosticate cu depresie, ci și persoanele care se simt triste”, spune Vlad Mureșan, unul dintre psihoterapeutii implicati in acest proiect, potrivit voceatransilvaniei.ro.
Potrivit psihoterapeutului, avantajul aplicatiei interactive consta in faptul ca poate fi folosita oriunde si in orice moment.
Planul psiho-terapeutilor clujenilor face parte dintr-un proiect de cercetare a depresiei, initiat de Universitatea “Babeș-Bolyai”, in valoare de 700.000 de euro, finantat din fonduri norvegiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu