sâmbătă, 9 august 2014

Adevarata valoare sta in lucrurile simple !

Adevarata valoare sta in lucrurile simple !!!
Nu fac reclama la Cosmote desi i-am furat sloganul...dar de cate ori aud reclama ma gandesc la o poveste ...pe care vreau sa v-o spun :
A fost odata ca niciodata un barbat care nu prea avea cu ce se lauda in cercul lui de amici.Toti aveau fie o vila, fie o masina bengoasa, fie o nevasta frumoasa ( sau macar mult mai tinara ) ...el avea o casuta la tara...o Solentza...de nevasta ce sa mai vorbim...dar avea bani ! Asa ca s-a gindit sa le rupa gura amicilor cumparandu-si... o amanta !!! :)
Brusc acest fapt i-a creat impresia ca e cel mai tare :) ...si chiar era comparativ cu cei care cumparau doar curve ( la bucata si la ora )

Nu vreau sa acuz pe nimeni nici sa fac apologia puritanistului dar, oare totul e de vinzare pentru cei cu bani ???  Si daca da ( pentru ca asa se pare ) :) Cine e mai de acuzat ? Cel ce se vinde sau cel ce vrea sa cumpere ?
Intrebarea mea este retorica si trista : :) Oare cat valoram in ochii celorlalti ? Si, pe ce ne este pus pretul ?

 Smiley am bani de dat



9 comentarii:

  1. Pai in bani valorezi re acea plusvaloare sau cum ii zice, adica ce produci pt societate, mai ales pt export pe valuta, in caz ca moneda nationala sau chiar Euro nu are asa de mare acoperire sau putere cat ar trebui sa aibe in mod chiar echitabil, (in cazul Euro principalul vinovat fiind, cf BBC, coruptia din Grecia unde cetatenii nu doresc sa contribuie la buget asa de constiincios cum ar trebui, plus in general ideea utopica despre posibilitatea ca toti din zona Euro sa nu mai fie nici ei competitivi sau rivali unii cu altii si sa nu se insele si tradeze in continuu referitor la diverse exporturi, inclusiv de carne de cal, o idee desigur anti-britanica in principal probabil conspirativ franco-spaniola). Zau, pt mine de ex tu produci voie buna cu blogul tau, insa iti marturisesc sincer ca nu stiu daca as plati asa un abonament la el mai mare decat probabil cca 12 eurocenti pe trimestru, (in plus de abonamentul la Internet si electricitate, din care alea oricum nu primesti nimica, insa pe care eu le subventionez si de dragul tau, printre altii, asa la gramada), dar si asta e ceva ca
    pt altele nu as da nici un eurocent si de fapt sincer sa-ti zic cred ca 12 eurocenti pe trim e valoarea chiar maxima pe care as fi dispus eu in clipa asta sa o platesc in plus pt un blog, chiar indiferent de limba in care e scris sau ce tematica de interes totusi pt mine, (asa de infotainment cultural), adreseaza...deci sa stii ca te afli printre cei mai buni in ochii mei, insa nu stiu daca 1 singur fan si ala de 12 eurocenti teoretici te satisface pe tine personal, doar ca am zis ca sa nu te simti prea trist si chiar asa ca un compliment, daca tot ai intrebat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat despre diverse meserii...am citit eu un studiu economic din Danemarca unde scolarizarea si ucenicia sunt platite in general de contribuabili. Efectiv numai medicii si niste ingineri de tehnica ff inalta erau calculati ca fiind capabili sa restituie societatii un pic, doar o mica idee mai mult decat au cheltuit initial contribuabilii cu formarea lor. Se pare ca profesorii consuma insa nu reusesc sa dea inapoi nici 30 % din cat s-a cheltuit pe ei. Si era luat in calcul si puterea lor de cumparare/consum si cate impozite platesc dupa aia de-a lungul vietii, nu numai faptul direct de ca ajuta la formarea unor noi generatii de producatori si consumatori si aia utili. La medici si tehnicieni era si ca se pricep sa repare alti consumatori si producatori sau echipamentele folosite de ei pt a produce si a consuma, ba chiar inginerii sa si inventeze noi unelte. Dupa parerea mea, lucratorii sexuali (de tip prostituat) sunt si ei un fel de terapeuti, si desi aia nu dadeau asa de mult inapoi societatii ca un medic, totusi dadeau macar asa ca si alti terapisti si fizioterapisti, cam cca 50 % din cat se cheltuise cu formarea lor, in orice caz mai mult decat profesorii si si mai mult decat artistii, mai ales de scena (dans, teatru, etc), (care astia chiar ca nu dadeau mare
    lucru inapoi). Zau, de aia acum se si prefera import de oameni deja calificati si formati, ca sa nu mai cheltuie contribuabilul...deci se pot importa si lucratori de sex si fizioterapisti, cu destule foloase. Numai profesori si artisti nu prea merita sa se importe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat despre diverse meserii...am citit eu un studiu economic din Danemarca unde scolarizarea si ucenicia sunt platite in general de contribuabili. Efectiv numai medicii si niste ingineri de tehnica ff inalta erau calculati ca fiind capabili sa restituie societatii un pic, doar o mica idee mai mult decat au cheltuit initial contribuabilii cu formarea lor. Se pare ca profesorii consuma insa nu reusesc sa dea inapoi nici 30 % din cat s-a cheltuit pe ei. Si era luat in calcul si puterea lor de cumparare/consum si cate impozite platesc dupa aia de-a lungul vietii, nu numai faptul direct de ca ajuta la formarea unor noi generatii de producatori si consumatori si aia utili. La medici si tehnicieni era si ca se pricep sa repare alti consumatori si producatori sau echipamentele folosite de ei pt a produce si a consuma, ba chiar inginerii sa si inventeze noi unelte. Dupa parerea mea, lucratorii sexuali (de tip prostituat) sunt si ei un fel de terapeuti, si desi aia nu dadeau asa de mult inapoi societatii ca un medic, totusi dadeau macar asa ca si alti terapisti si fizioterapisti, cam cca 50 % din cat se cheltuise cu formarea lor, in orice caz mai mult decat profesorii si si mai mult decat artistii, mai ales de scena (dans, teatru, etc), (care astia chiar ca nu dadeau mare
    lucru inapoi). Zau, de aia acum se si prefera import de oameni deja calificati si formati, ca sa nu mai cheltuie contribuabilul...deci se pot importa si lucratori de sex si fizioterapisti, cu destule foloase. Numai profesori si artisti nu prea merita sa se importe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Insa desi Romania are scoli care formeaza medici pt export, vad ca inca nu s-au acreditat sau popularizat inca asa de multe scoli de formare de lucratori sexuali pt export. Eu zic sa se porneasca o initiativa sa se deschida cateva academii de lucratori sexuali cu diploma, astfel incat sa se poata exporta mai cu folos pt bugetul tarii. Chiar tineretul patriot ar trebui sa fie in fruntea acestei initiative.

    RăspundețiȘtergere
  5. Raspuns la intrebarea ta: prostia nu e la cumparat/ vandut, ci la cei ce o fac de ochii celorlalti.
    Nu mi se pare grav cand se cumpara (legal sau nu ) un serviciu de nevoie (inclusiv servicii sexuale sau venirea unui doctor la spital de urgenta, sau politist sa nu ia carnetul unui sofer profesionist) - atat timp cat asta afecteaaz grav viata cotidiana - problema e ca omul de mai sus o face ca se laude fals in fata falsilor prieteni cu niste bani castigati fals (cand sunt munciti din greu, nu ii mai aruncam pe prostii).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un comentariu f la obiect si mult mai interesant decat al meu ! Chiar mi-a stranit inspiratia sa scriu inca 2 comentarii.
      1. Faptul ca prostia nu e asa de interesanta pt vanzare/cumparare mi se pare chiar normal, pt ca oamenii care ar poseda-o din belsug si care ar fi in masura sa o puna pe piata nici nu-si dau seama ce comoara au acolo si ca ar putea face bani de pe urma ei, sau poate unii care intuiesc ca o au sau li s-a spus de altii ca o au poate se ataseaza asa de ea ca un soi de suvenir sentimental pretios pe care-ti vine greu sa-l vinzi ca parca face parte din tine, cel mult sa-l daruiesti asa cadou celor care chiar iti sunt dragi si apropiati. Iar cei care nu detin asa de multa prostie si ar fi probabil considerati interesati de a cumpara, de obicei nu vor sa cumpere prostie pt ca au niste prejudecati cum ca nu e frumos sa te afisezi cu ea in public decat poate daca esti de meserie bufon !

      2. Urmeaza...

      Ștergere
    2. 2. Eu tind sa obiectez un pic la afirmatia cum ca vasta majoritate a oamenilor care muncesc din greu pt banii pe care-i castiga au si prudenta rationala de a nu-i arunca pe prostii...este posibil, am impresia, ca intr-adevar poate cca 50 % sau poate chiar si usor peste 50 % (desi nu sunt sigur sigur), insa efectiv nu cred ca o majoritate clara covarsitoare asa de peste 67 sau chiar peste 72 % sunt asa de rationali cand vine vorba de a-si cheltui chiar banii obtinuti prin munca cinstita plus minus cu truda, (ca in zilele noastre eu chiar ma intalnesc cu destui care muncesc si din placere, chiar daca desigur anumite aspecte chiar si ale unei cariere alese cu cea mai mare pasiune si chiar din chemare, pot fi considerate neplacute si percepute chiar ca o truda cam nesuferita...si eu de ex, sunt functionar din chemare si imi plac chiar peste 62 % din activitatile mele zilnice, insa fata de cca 27 % sunt mai calai-indiferent, si fata de 11 % nu pot sa le sufar...plus depinde si de organizatie plus si de anumite zile in care trebuie sa indeinesc mai mult de 2/3 din zi activitati din alea 11 % deosebit de nesuferite, de ex stat in sedinte de relaxare si barfa colegiala la care uneori e chiar si obligatoriu sa servesti prajiturele gen croissant cu ciocolata...zau, e ceva de-a dreptul horror de dificil pt mine...simt ca depun o truda imensa pt a-mi castiga banii in acele zile ! Mai bine as sta in genunchi sa spal pe jos sau sa car cutii cu dosare in carca decat sa stau
      ore in sir in asemenea sedinte...uneori chiar ma duc in pauza si duc in brate o cutie mare cu 5 kg de hartii la shredder sau ma duc sa ma plimb asa ratacit ca intr-un labirint pe
      coridoare, ca sa ma relaxez sa nu mai vad atatea prajiturele ca mi se apleaca !) Chiar si fara a ma lua pe mine in calcul, tind sa estimez ca exista destui oameni, nu stiu cati insa NU cred ca o infima neglijabila minoritate, care chiar vor cheltui si bani truditi pe prostii...si mai hazardez ca e posibil ca printre ei sa se afle mai multi de sex masculin decat feminin, plus in randul tineretului, si fete inca nefamiliste si
      baieti...zau, nu stiu daca am dreptate, insa totusi cam asa cred...insa poate ca depinde si de anturaj desigur, ca printre oamenii mai interesati sa fie fideli unor principii morale asa mai auster puritane e posibil sa fie mai multi prudenti si rationali re a nu da banii pe prostii, atat barbati cat si femei, plus desigur si in randul celor care isi asuma obligatii familiale in mod totusi asa mai matur, sigur ca exista o prudenta datorita acestor griji si obligatii fata de bunastarea copiilor...insa asta nu vine chiar de la sine din experienta empirica personala automata ci si din educatie...si am citit de multe ori in massmedia ca populatia generala nu prea e educata asa organizat re bani, si chiar daca e educata, de obicei multi motaie la ore...ca totusi banii sunt ceva destul de nou asa pt omenire, mai ales aia electronici pe care nici nu-i vezi, nu le stii greutatea ca si cum ti-ar atarna intr-o punguta cu 2 bani, (in caz ca esti cocos), sau ca un saculet sau sac mai mare cu sare in schimbul caruia poti cumpara
      niste sandale si niste vin, sau chiar un purcelus, (in caz ca esti salariat al Imperiului Roman Antic), etc !

      Ștergere
    3. Zau, sincer nu cred ca e toata lumea asa gen capra cu 3 iezi, cu malaies in calcaies pt iedutii ei ! (Desi povestea chiar este admirabil de moral educativa).

      Ștergere
    4. Plus, am citit tot in diverse reviste, (zau, care fac parte dupa parerea mea, cel putin pt mine, din prostiile pe care dau excesiv de multi bani, pt ca nici macar nu le citesc f atent, mai mult ma uit la poze si le tin pe sub pat sau in pat, ca am fetish pt publicatii de hartie, desi as putea regasi aceleasi informatii si pe gratis si pe Internet), ca maj divorturilor din ziua de azi, chiar din cadrul unor casatorii intemeiate pe dragoste sincera si pasionala initiala, se petrec din cauza unor neintelegeri financiare, nu din cauza de cine stie ce chestii ezoterice ca s-a stins pasiunea sau ca ar fi chiar imposibila o recapturare de
      pasiune. Ceea ce arata ca lumea chiar cu serviciu, cu scoala, alfabetizata totusi, (ca daca nu ar fi alfabetizata nici nu ar prea sti ce e aia dragoste si soul-mate), totusi nu este educata eficient si util despre bani, la fel cum nu este educata de fapt nici super-optim despre dragoste sau despre ce inseamna zicala-intrebare, "ce are s..a
      cu pr...a ?"

      Ștergere