Sarea...inamicul nostru etern! Si pe buna dreptate ! Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca nu trebuie depasita cantitatea de 5 grame pe zi, altfel exista riscul, ca in timp, sa facem hipertensiune arteriala. Hipertensiunea este la randul ei un factor important pentru declansarea unor probleme care pot duce la moarte, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau infarctul de miocard.
De foarte multe ori ceea ce mancam poate contine multa sare. Cu siguranta ati servit la restaurant sau pizzerie, un preparat care nu a parut a fi sarat, dar dupa aceea ati baut foarte multa apa si nu va dadeati seama, de ce?
Acesta a fost semnul cel mai clar ca in acel preparat se gasea foarte multa sare. Nu ati reusit sa va dati seam de la inceput, atunci cand consumati acel produs, deoarece sunteti invatati sa consumati foarte sarat.
Cele mai periculoase sunt mancarurile gata preparate, tocmai pentru a fi pe placul cumparatorilor. A nu se intelege ca as avea ceva cu restaurantele sau alte chestii asemanatoare. Asa spun specialistii. Si, tot ei spun ca cele care se gasesc preambalate la supermarket sunt cele mai sarate.
Un sfat: la mancarurile de tip fast-food, la produsele cele mai vandute, chebap sau shaorma, unde sarea se adauga de multe ori in fata clientului, este bine sa-i spuneti vanzatorului, care serveste, sa nu o mai adauge. Exista destula sare in carne sisosuri!
Din blogosfera romaneasca, va doresc, s-aveti parte de sanatate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu