marți, 3 decembrie 2013

Ghe-O Salvatorul 4x4, Made in Romania!

Ghe-O Rescue, este un produs romanesc care impresioneaza, de la prima cheie si primul "rontait" al motorului. Cineva, intr-un comentariu il descria ca pe un monstru, un monstru romanesc.
Ghe-O Salvatorul, este un model de interventie conceput si realizat de specialisti romani si firma Ghe-O Motors. Este echipat cu o caroserie autoportanta, are11 locuri, o greutate totala de peste 3 tone. Poate transporta pana la o tona de apa pentru stingerea incendiilor.
Mai mult, are in dotare doua motopompe de mare presiune,i se pot monta usor senile pe rotile din spate, iar rotile mai permit si montarea unor flotoare circulare.  Ghe-O Rescue poate avea si-un plug de curatat zapada. Dispune de sistem GPS, portbagaj pliabil si targa medicala, cu acces pe usa laterala.
Versiunile cel mai performante vor putea fi dotate cu motoare pe benzina, cu puteri cuprinse intre 340 şi 500 CP.
Exista si variante diesel, una de 218 si una de 304 CP.
Rezervorul de combustibil are o capacitate de 145 de litri, iar consumul mediu, la un regim normal, e de circa 30 l/100 km.
Varianta pentru aplicatiile militare, poate fi echipata cu motoare care vor avea protectii suplimentare electromagnetice si-o izolatie speciala impotriva apei.
In principiu, fiind vorba despre un model dedicat unor nevoi specifice cu o productie in serie mica, in functie de comenzile existente, ar putea fi construite aproximativ 200 de unitati pe an..
Testele au durat un an, iar rezultatul are la baza o investitie de circa o jumătate de milion de euro. Vehiculele vor fi asamblate in comuna Tunari, iar preturile pornesc de la 79.000 de euro + TVA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu