luni, 18 noiembrie 2013

Greseli pe care le facem! De ce nu trece raceala?

Lucrurile sunt  clare. Ne apropiem cu pasi grabiti de sezonul rece, cel care aduce o serie de probleme care ne pot afecta sanatatea. In perioada aceasta, foarte multe persoane se confrunta cu o scadere a capacitatii de aparare o organismului si, deseori, cu aparitia racelii.
Sunt insa si greseli pe care unii dintre noi le comit, ingreunand astfel vindecare. Fiindca foarte multi considera ca ea va trece, asa, de la sine sau o pot trata fara ajutorul unui medic specialist. In plus, spun specialisti si, stresul poate afecta sistemul imunitar.
Asadar, o banala viroza netratata poate trece in 7-10 zile, dar unele simptome pot dura si trei saptamanii ( de ex. tusea).
Odata instalata viroza, hainele groase nu ne mai sunt de mare ajutor, nici macar caloriferul dat la maxim. Chiar daca vom sta in casa infofoliti, nu rezolvam problema, ideal ar fi, daca stam in casa sa lasam ferestrele intredeschise pentru a indeparta microbii si o aerisire benefica a incaperii ar fi un lucru util.
Este indicat sa folosim batista sau servetelele, atunci cand tusim sau stranutam.
In cazul in care avem probleme si cu nasul ar fi bine sa evitam spray-urile nazale. Mai mult de trei zile n-ar trebui folosite.
Dar cel mai important, trebuie mers la un medic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu