vineri, 4 octombrie 2013

Lanterna frontala. 6 motive pentru a o pastra mereu la indemana

Lanterna frontala nu este doar un instrument al speologilor si al montaniarzilor. Iata 6 utilizari care o recomanda in cele mai diverse activitati, inclusive in cele domestice.
Camping și activitati in aer liber Principalul avantaj al unei lanterne frontale, este faptul ca e mai practica decat una clasica pentru ca iti permite sa manevrezi lucruri si sa-ti instalezi cortul folosind ambele maini. De asemenea, este utila pentru partidele de pescuit la primele ore ale diminetii cand este inca intuneric si, de pilda, te ajuta sa agati mai usor momeala in carlig.

Plimbatul cainelui.  Daca doresti sa-ti scoti cainele la o plimbare tarzie, iar zona este slab iluminata, lanterna frontala este, din nou, de ajutor. In loc sa umbli cu lesa intr-o mana si cu lanterna in cealalta, frontala iti este mai comoda: fasciculul luminos se indreapta instantaneu, prin rotirea capului, spre locul in care ai nevoie si poti sa apuci lesa cu ambele maini daca este cazul.
Reparatii auto. Pentru a vedea prin toate colturile si ascunzisurile unui motor, este nevoie de o sursa de lumina care sa patrunda in toate cotloanele. In cazul acesta nu ai nevoie atat de lanterne foarte puternice, cat de un instrument care sa lumineze exact locul unde trebuie sa lucrezi. Din nou, o lanterna frontala isi directioneaza lumina prin simpla rotire a capului – si este, astfel, instrumentul potrivit.
Reparatii acasa. Modelele de lanterne LED de uz general, sunt practice, usoare si luminoase, utile pentru cazurile de urgenta cand in casa nu mai exista sursa de iluminare. Mai sunt insa si situatiile in care se impun reparatii domestice si ai nevoie de doua maini plus lumina pentru a lucra. In mod norma,l ar trebui sa fie doua persoane: instalatorul/ reparatorul si inca una care sa tina o lanterna si sa directioneze fasciculul in functie de indicatiile primite. Lanterna frontala este, iarasi, o solutie mai practica si eficienta.
La drum. Lanterna frontala ar trebui sa fie inclusa in kitul de urgenta al oricarei masini pentru situatii-surpriza: o reparatie mai simpla, schimbarea unui cauciuc etc.
Lanterne pentru bicicleta. Lanterna frontala montata pe casca este o sursa ideala de iluminare pentru biciclisti. Ai vizibilitate buna, esti vizibil si indrepti fasciculul luminos acolo unde ai nevoie.
Desigur, nu se pune problema inlocuirii unei lanterne LED clasice sau a unei lanterne profesionale cu una frontala  - performantele si dotarile difera in functie de spectrul de utilizari, dar lanterna frontala ar trebui inclusa ca sursa suplimentara de lumina, pe langa cea de mana, in casa, excursii sau kitul de urgenta.

2 comentarii:

  1. Terrific work! This is the kind of info that are supposed to be shared around the internet.
    Disgrace on Google for not positioning this put up higher!
    Come on over and seek advice from my web site .
    Thank you =)

    Also visit my weblog - clickbank pirate

    RăspundețiȘtergere
  2. My spouse and I stumbled over here by a different web
    address and thought I might as well check things out.

    I like what I see so i am just following you. Look forward to looking into your
    web page for a second time.

    Take a look at my web site ... sidekick

    RăspundețiȘtergere