Dansul este o arta! Cred ca titlul acesta spune despre ce vreau sa vorbesc in articolul de azi! Din capul locului va spun ca nu-mi plac nuntile. Si, nu le am cu dansul. Mai stiu si pe altii carora nu le plac nuntile, dar n-am sa-i nominalizez aici.
Deci, voi le aveti cu pasii de dans? Voi, stiti sa dansati? Sa dansati corect, cu acei pasi...La un party, zic ca-i ok! Esti cu prieteni, iar farmecul unei astfel de eveniment este sa te simti bine. Din ce stiu, la o petrecere nu-i o drama daca nu-i dans profesionist. Ce faci cand urmeaza o nunta? Naspa! Si, daca mai sunt si rude apropiate, ori e a ta ai "imbulinat-o". Acolo nu pre tine, bine se mai intampla sa se imbete unul, altu si sa se dea in spectacol. Se intampla, asta e! Am si ati vazut filmulete celebre pe yotube cu acei "dansatori talenatati"
Acum, vrea sa va zic ca eu am intalnit miri care s-au dus sa ia lectii de dans, nu stiu daca la o scoala de dans au invatat sa danseze, dar stiu ca le-au iesit dansurile, fireste!
Eu cred ca dansul trebuie inceput de cand esti mic. Dansul, ca si multe alte lucruri il poti invata cand esti copil.
OK! ...eu nu am avut aceasta inclinatie si in consecinta n-am urmat lectii de dans. Si, ca sa fiu cinstit, nici nu prea erau scoli de dans pe vremea mea, cum sunt acum, ca aceasta de aici: latinotime.ro
Acum despre dansurile moderne se pot scrie multe randuri, dar nefiind un specialist o sa ma rezum si eu la ceea ce am rasfoit pe paginile internetului.
In Grecia antica, va vine sa credeti sau nu, dansul era parte din disciplina de educatie, fiind considerat mijloc de mentinere si intarire a sentimentului de solidaritate sociala. Dansul fiind una din cele mai vechi forme ale artei.
In trecut, dansul era parte din educatia femeilor, de la varste destul de fragede ca: "practica de cultivare a corpului si a interiorului, intr-un mod specific feminin". In acele vremuri pentru o femeie era un lucru absolut normal si natural sa se poata exprima prim limbajul corporal si dans: gratie, naturalete, adevar, putere, aspiratie.
Despre dans mai trebuie retinut ca: fortifica muschii, intensifica respirtia, ducand la o oxigenare mai buna a plamanilor, circulatia sangelui se imbunatateste. De asemenea se produce o masare a muschilor abdominali, ducand stfel la o mai buna functionare a stomacului.
Asadar, dansul poate pastra silueta, unii specialisti considerand ca, dansul necesita aproximtiv 75o Kilocalorii intr-o ora!
In opinia mea cei care aleg sa faca dans profesionist, o fac din pasiune, de micii copii indragesc acest lucru, iar pentru parinti este o implinire sufleteasca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu