duminică, 15 septembrie 2013

La Vuelta- final de editie!

Un ciclist american, nasut in Japonia, la 42 de ani (e din generatia lui Lens Armstrong), este castigatorul din acest an al Turului Spaniei. Azi, este etapa de gala si nu se mai poate intampla nimic, conform traditiei din marile tururi!
Bunicul ciclismului, asa cum il numea un comentator de pe Eurosport, Chris Horner a fost senzatia acestei editii, detonand ieri "bomba". Ceea ce parea o gluma la inceput (si pentru mine) s-a transformat aseara in surpriza anului 2013, in ciclismul mondial!

O etapa de povestit nepotilor, asa a fost ieri, 14 septembrie 2013. A fost cu de toate: cea mai dura catarare din ciclismul mondial castigata de un pustan de 21 de ani, fara rezultate (Kenny Elissonde), care sta in sa, in cursele profesioniste, de un an si care a facut cursa vietii. In spatele lui s-a jucat Vuelta intre Horner si Nibali!
Din cauza ceti dense, a drumului ingust si al " tunelului uman" realizat de miile de spectatori, ultimii kilometri au fost infernali pentru rutierii si fantastici pentru noi iubitori acestui sport . A fost o "batalie" pentru toti rutierii de clasament general.
Horner, aflat la 3 secunde in urma lui Nibali, a facut fata celor sase atacuri initiate de Nibali, raspunzand perfect, iar cand mai erau 1,2 Km a atacat decisiv si s-a desprins de Nibali, pe o catarare de categoria a 2 a, de pe Alto de l'Angliru sosind al doilea, la 28 de secunde fata de Nibali, plus secundele de bonificatie!
Horner intra in istoria ciclismului mondial, ca cel mai in varsta castigator de mare tur! A fost, dupa atatea scandaluri de dopaj, o pagina de istorie curata din ciclismul profesionist! Sau poate, nu? Timpul ne va spune!
Clasament general – 2013 
  1. Chris Horner (RadioShack-Leopard) – 81:52:01 -tricoul roşu
  2. Vicenzo Nibali (Astana Pro Team) +37”
  3. Alejandro Valverde (Movistar Team) + 1:36
  4. Joaquim Rodriguez (Katusha Team) + 3:22
  5. Nick Roche (Team Saxo-Tinkhoff) + 7:11
  6. Domenico Pozzovivo (Ag2r La Mondiale) + 8:00
  7. Thibaut Pinot (FDJ:FR) + 8:41
  8. Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) + 9:51
  9. Leopold Konig (Team Netapp-Endura) + 10:11
  10. Daniel Moreno (Katusha Team) + 13:11

5 comentarii:

  1. Oameni buni, sa-i trimita cineva si pe cei responsabili cu drumurile de la noi sa vada ce-au facut altii, tot ginta latina ca si noi!!! Aia de ce pot si noi nu? (Intrebare retorica)

    RăspundețiȘtergere
  2. Etapa de ieri a fost cea mai tare de anul asta din ciclism !

    RăspundețiȘtergere
  3. ...diseara Marele Premiu de la Montreal: Live pe Eurosport de la 20.00, sagan vrea revansa...de urmarit

    RăspundețiȘtergere