sâmbătă, 21 septembrie 2013

Cu bicla prin Hobita

In jur de o suta de biciclisti din Târgu Jiu s-au apucat de promovat satul Hobița, localitate in care s-a nascut Constantin Brâncuși, printr-un mod inedit, conform site-ului gorjeanul.ro.
Cursa cu bicla a pornit de la casa natala a sculptorului si s-a incheiat in centrul orasului Târgu Jiu. Traseul a refacut pe bicla drumul parcurs pe jos de Constantin Brancusi, la plecarea sa spre Paris.


“Drumul lui Brâncuşi” asa cum a fost denumit, este un traseu de aproximativ 25 de kilometri. Catararea de la Coasta de la Cantonul Bâlţii i-a solicita la efort pe participanti. Printre rutieri  s-au aflat și copii de 9 si 10 ani.
Toti participanti au fost multumiti de faptul ca li s-a oferit posibilitatea de a parcurge un traseu intr-un cadru organizat. Alaturi a fost si echipa de la Salvamont Gorj care i-a asistat pe rutieri pe tot parcursul cursei. “Extraordinar de frumos, nu avem nimic de reprosat organizatorilor. Este un drum frumos, o localitate de start cu rezonanta pentru oricine, iar traseul e nemaipomenit. Mai vrem”, este declaratia unui participant.
Cursa face parte dintr-un program mai amplu pe care autoritatile locale l-au denumit “Săptămâna Turismului Gorjean”.
Sursa: gorjeanul.ro

Un comentariu:

  1. As vrea sa atrag atentia asupra unei evolutii demografice foarte periculoase pentru Romania!

    Conform curentelor demografice, in Romania se nasc mai multi copii de tigani
    decat de romani asa ca este inevitabil sa devenim o minoritate. Eventual si pdl, psd, pnl si restul o sa trebuiasca sa se reuneasca ca sa guverneze cum guverneaza udmr acum pentru ca romanii vor deveni o minoritate in Romania.

    Daca ne uitam pe strada, pe zi ce trece sunt mai putini albi pe strada. Imperceptibil, pielea majoritatii va deveni maslinie si apoi neagra.
    Este inevitabil.

    Ma uit ce s-a intamplat in Londra: familiile bogate au putini copii,
    white- british medium si upper class au in medie 1.2 copii;
    non white british au in mediu 2.4 copii;
    non-white immigrants au in mediu 3.3 copii;
    Trendul acesta a fost timp de 3 decenii si astfel jumatate din populatia Londrei are cel putin un parinte nascut in afara. Cele mai mari minoritatii sunt indienii, pakistanezii, arabii si est europenii. Englezii s-au mutat in afara Londrei ca sa scape de tiganie si de jeg. Sunt cartiere intregi unde nu se vorbeste engleza. In Londra sunt cartiere intregi unde nu vezi un alb. Si in america la fel, se nasc mai multi copii latino-americani incepand cu anul acesta decat copii non-latino.

    RăspundețiȘtergere