miercuri, 22 mai 2013

Venetia

Cand spui Venetia te gandesti la canale, gondole si, in general la istoria orasului italian, la destinatia de vacanta cea mai tentanta. Nu stiu cati dintre voi, stiu ca in Evul Mediu, cetatea situata pe malul Adriaticii a fost una din cele mai puternice si importante puteri maritime din Mediterana. Venetienii si-au construit o puternica reputatie de foarte buni navigatori si au reusit sa-si exercite foarte mult timp influenta in bazinul estic al Mediteranei. Acest fapt a dus la crearea unui oras (Venetia) foarte bogat!
Pentru multi Venetia inseamna orasul indragostitilor, carnavalul din luna februarie, dar putini au auzit si vazut Muzeul de istorie navala, unde sunt expuse pe patru nivele vase de razboi, de promenada sau de agrement...si unde este expusa celebra torpila ghidata de om...cea pe care o vedeti in fotografia atasata postari.
Un oras care continua sa uimeasca si sa fascineze, un oras asezat pe 118 insule! cu un farmec aparte, cu canale pe care te poti plimba in liniste, normal cu gondol, cu stradute inguste, cu muyica de buna calitate si nu in ultimul rand, istorie.
Nimic nu se poate compara cu Venetia. Este splendita in orice anotimp care o face unica si de neuitat.



Un comentariu:

  1. Fascinant oraş. Sunt atâţia turişti, mai ales vara, că abia e loc să treacă omul pe străduţele acelea , care, unele nu au mai mult un metru lăţime. Lumea se comportă firesc, cu multă căldură. Parcă e mai plăcut ca oraşul să fie vizitat vara, pentru că, ambianţa e mai plăcută, zumzetul turiştilor dă o satisfacţie deosebită, iar cafeaneaua de lângă piciorul podului Rialto, are o cafea mai tare ca oţelul. Oare cât o mai fi anul ăsta parcheggio comunale ? Anul trecut era 24 de euro pe zi.

    RăspundețiȘtergere