sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Sergiu Nicolaescu şi Biserica SRL

  Sergiu Nicolaescu a fost un reprezentant de seamă al cinematografiei românești. În mod ciudat s-a creat o isterie demnă de o cauză mai bună în jurul acestei dispariții. Decedatul, în timpul vieții, și-a exprimat dorința de a fi incinerat.Mai Marii Bisericii Ortodoxe au sărit ca arşi, fără să-i întrebe nimeni dacă este de acord sau nu cu această alegere. Adică de ce să fie incinerat? De ce să nu aibă un mormânt la care să se ducă lumea să depună flori și să verse o lacrimă. Că parcă i-a păsat Bisericii vreodată de așa ceva! Și din înălțimile ei de neatins de către muritorii de rând, Biserica SRL a tunat și a fulgerat: ”Nu i se va face slujbă de înmormântare!” 
  Și de aici a început isteria. Iar oamenii, foarte vigilenți și iuți la gândire s-au împărțit în două tabere: unii nu sunt de acord cu incinerarea, alții sunt de acord cu ea și consideră normal să fie efectuată o slujbă creștinească. Uite-așa! Că tot mai sunt câteva zile până la Sf. Ion și nimeni nu are chef de muncă, femei care molfăie printre gingiile goale ceva ce seamănă a cuvinte, bărbați care s-au înființat la coada mortuară (că nu știu cum să-i spun altfel!), funcționare cu iz de gospodine care până mai alaltăieri se lăudau cu piftia pe care de altfel au mâncat-o de mult, ziariști atotștiutori, oameni de cultură scăpați de la balamuc, toți dau de-a azvârlita cu părerile lor, într-un amalgam de idei care până la urmă numai creștinești nu sunt. 
Biserica SRL s-a amestecat într-o chestiune care nu o privește. Omul nu a vrut să fie înmormântat. Biserica, în loc să sprijine ultima dorință a defunctului și să fie o alinare pentru familie, ei bine, tocmai Biserica, în numele credinței, provoacă un scandal fără margini. 
  Cu fiecare eveniment de acest fel, constat cât de închistată a rămas Biserica SRL în niște dogme pe care nu le mai respectă nici măcar reprezentanții ei, câteodată. 
  Ba mai mult, oamenii au început să se revolte că nu este capacul deschis la coșciug. Acesta este motivul pentru care s-au dus ei la Cercul Militar Central? Acesta este modul de a aduce un ultim omagiu regizorului? Suntem un popor morbid, de-a dreptul. Ne place țigănia până și când cineva își dă obștescul sfârșit. Uite cum au ratat țațele să discute mâine dimineață la cafea cum arăta Sergiu Nicolaescu mort. Suntem oribili! 
  Lăsând la o parte faptul că soția lui a devenit ținta unora, printre care și omul de cultură scăpat de la balamuc, care o acuză de rapacitate, de inițierea acestei incinerări în dorința de a evita un proces de paternitate și implicit de a împărți averea cu acest ”bastard”. 
  Aseară, în timp ce scriam, a căzut bomba! A apărut ”bastardul”, fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu care a depus la Judecătoria sectorului 1 o cerere pentru oprirea incinerării. 
Și peste toate acestea tronează Biserica SRL cu refuzul unei slujbe creștinești. Unde este alinarea întru credință? Unde este înțelegerea față de ultima dorință a unui om? Unde este aplecare spre suferință la modul general și față de suferința unei familii la modul particular? 
 Poate Maestrul Sergiu Nicolaescu, se adună acolo unde este și regizeayă acest final! Ar ieși un film de Oscar! 
 Căci atât poporul român care îl iubește atât de mult, cât și Biserica SRL nu îl lasă să se odihnească în liniște! 

9 comentarii:

  1. Jegurile de la EVENIMENTUL ZILEI afirmă că "Sergiu Nicolaescu lasă în urmă o moştenire artistică, dar una ce nu poate fi ruptă de noţiunea de propagandă"
    Ei vorbesc de propaganda, jegurile pupatori ce funduri basiste .

    RăspundețiȘtergere
  2. Isteria de pe televiziunile noastre in legatra cu decesul lui SN e ca o diaree cu care sint unşi pe la bot toţi retardaţii poporului român care cred in aceasta mascarada. Cind a murit parintele Calciu, de exemplu, nu a stiut mai nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Socata sunt..si cred ca nu numai eu..Doamne !!!..romanii nu mai au FILTRU ...personal...ciudat...ies in strada pentru a protesta la ce ?...se tirasc asa cum vad, crezind ca Dumnezeu te ajuta sau te iarta...Catolicii se ard...si papa o sa mai dezvalui chipurile anul acesta multe din arhivele Vaticanului...Si in fond si la urma urmei ne tragem din Daci...

    RăspundețiȘtergere
  4. I-aş ruga pe distinşii invitaţi ai distinselor televiziuni, să nu mai vorbească despre cele câteva zeci de persoane care au huiduit prin Vitan ca despre poporul român, naţia română. Dacă cele câteva sute/mii care au ieşit la proteste şi nici cele 7,4 milioane nu au reprezentat poporul român, cu atât mai puţin cei câţiva precupeţi şi precupeţe, frustraţi că nu au primit pachetul cu pomană şi nu au avut ocazia să joace pe morminte ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Florentin...asta imi doresc si eu cand mor.......sa fiu incinerata.......asta inseamna ca distinsii preoti sau distinsa biserica, unde am cotizat in fiecare an cu 100 lei, sa nu-mi faca nici o slujba?????ii ceva aiurea......
    Atunci....de ce sa mai platesc la biserica cotizatia...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ufff...n-am raspuns la intrebare !!! Cred ca trebuie sa-l intrebi pe distinsul si Mult Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane...si sa-i spui ca Biserica Catolica accepta incinerarea !

      Ștergere
  6. Filmele sunt prea cunoscute si prea vechi pentru a avea rost sa le fac o recenzie. Doar vi le recomand. Si va spun ca ele apartin ISTORIEI si trebuie vizionate, indiferent daca le veti aprecia sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine sunteti voi cei ce aruncati anatema? V-ati intrebat voi "cine sunteti, de unde veniti catre ce va indreptati?"...daca va erijati in buni crestini de ce judecati voi, cine sunteti voi? Dumnezeu/Creatorul este Unul pentru toata creiatia ! Dogmele sunt multe...facute de oamenei (fie ... in inspiratie divina...).Ritualul religios este in traditie pentru suflet si spirit...nu pentru trup.eu nu as opta pentru incinerare dar cine sunt eu sa judec credinta sau necredinta unui alt spirit, fiul al lui Dumnezeu la fel ca si mine...cine sunteti voi...are cine sa-l judece...va faceti pacate, voi judecind si aruncind anatema...ce stiti voi ce a fost in inima omului!Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca...a facut si el ceva , ce a putut si ce i-a dictat constiinta!Si ce tot ii dati cu comunismul...de parca astia de ne-am nascut in comunism si am cladit fabrici si am muncit ogoare, si am dezvoltat tehnologii si am invatat carte suntem lichele si voi astia de ati facut magazine in fabrici este ceva de capul vostru...in '89 eram respectati ca popor, si fara datorii...nu regret comunismul ca imi era necaz ca femeia de servici traia la fel de bine ca mine cu facultate facuta greu si cu raspundere...Mai terminati-o cu comunistii!Anatema pentru lingaii si lichelele de azi! Si tot venii vorba de profitorii comunismului...stiati ca C.T.Popescu...marele ziarist,critic cineast si ce mai este este nepotul de grad I al generalului Vlad , securist! El improsca pentru ca stie ce a mincat in comunism ...cu polonicul ..nu noi restul la cozi de copite de porc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si de sambata incoace lucrurile au tot evoluat.
    Televiziunile s-au facut de ras, unor oameni sper sa le para rau ca nu stiu ce este respectul...iar despre Biserica...pacat ca si-a alterat imaginea cu un nou scandal cand ar fi putut sa gestioneze totul in favoarea sa. Numai ca acolo, in frunte, sunt persoane care cred ca nu inteleg mai nimic...
    Am scris si eu ieri ceva...dezamagita profund de ceea ce s-a intamplat.

    RăspundețiȘtergere