sâmbătă, 1 decembrie 2012

Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie


    Pentru .....sufletului fiecarui roman ! Daca la cel trecut va indemnam sa-l recititi pe Eminescu, astazi va indemn sa-l recititi si sa-l citit pe Octavian Paler si din nou sa-l recititi pe Eminescu ! ! Si cred ca inca nu-i destul ! Cred ca trebuie sa mai ascultam si imnul national Desteapta-te, romane !..si prin auditii repetate sa ne inoculam in adancul mintii si sufletului vointa de a da curs indemnului ce-i da chiar titlul: DESTEAPTA-TE, ROMANE !!!!!! Si daca pentru unii, destul de multi din pacate, memorarea tuturor versurilor este dificila, desi nu se compara cu ...Luceafarul, macar primele doua strofe ar trebui sa fie ...visate de fiecare roman si cantate cu taria unui " tunet " atunci cand in momente deosebite, imnul si drapelul national ne reprezinta ca natiune demna intre statele lumii. 1 Decembrie este un astfel de moment aniversar si este de datoria fiecaruia dintre noi sa-l onoram asa cum se cuvine, cu demnitate, mandrie si adanca recunostinta fata de inaintasii nostrii care au infaptuit Romania Mare !!! Pe 9 decembrie, fiecare roman cu drept de vot va avea posibilitatea, prin votul sau, sa contribuie sau nu la renasterea tarii si demnitatii nationale, la ridicarea capului plecat si la ridicarea din genunchi a acestui popor, umilit si ingenuncheat de tradatori de neam si tara !!! " Unde-i unul nu-i putere, la nevoi si la durere, unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste !!!! " spun versurile nu mai putin celebrului cantec Hora Unirii !!!! Dati curs acestor doua indemnuri si poate visul lui Eminescu din ,, Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie ,, va incepe sa se transforme in realitate !!!! LA MULTI ANI ROMANI, LA MULTI ANI SA NE TRAIESTI ROMANIE !!!!

P.S."Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie.
        Sa fi mai putin furata de politihieni si gasca lor !
       Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie .
        Sa fi mai curata ca esti tara putred de bogata !
       Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie.
        Sa nu mai stai niciodat' cu capul umil plecat ! "

4 comentarii:

  1. Din pacate imnul acesta trebuie sa-mi placa. Nu-mi place, e nepotrivit, melodia e foarte urata, cuvintele greoaie...In fiecare zi imi doresc sa fie schimbat... :(

    La multi ani, Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...a fost si o dezbatere pe tema asta, a imnului! Pai, imnul regal ar fi mai potrivit! Si, daca tot se face schimbarea, sa fie 10 Mai -Ziua Nationala a Romaniei !

    PS. Monarhistul, tot monarhist ramane, chiar si de 1 Decembrie !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici mie nu-mi place acest imn ! Sunt pe aceeasi unda cu elly:)

    RăspundețiȘtergere