joi, 29 noiembrie 2012

Instincte

 Fie ca ne place sau nu, unii oameni se nasc cu instincte criminale. Acesti oameni traiesc printre noi, avem activitati impreuna, ii primim in casa noastra, si totusi nici nu ne imaginam ce se ascunde in cap’sorul lor “virusat”! Nu stiu de unde vine aceasta nevoie a oamenilor, de a face rau celor din jur. Nu stiu de ce nu s-a gasit inca un leac pentru “boala” aceasta, numita violenta. Pe zi ce trece, Homo Sapiens se transforma intr-o masinarie de ucis la comanda. Parinti ce isi ucid copiii (sau vice versa), soldati ce macelaresc mii de suflete in numele patriei, teroristi ce omoara sute de oamenii in numele credintei, copii (si oameni in toata firea) ce ranesc si omoara animale fara mila..toti au aceasta necestitate de a face rau! Chiar citisem un articol despre o partida de vanatoare organizata pentru domnii avocati, politihieni, bancheri si alte personaje cu “greutati” in buzunare. Domnii ce omoara animale din pura placere, deoarece asa se relaxeaza stimatii dupa cateva luni de “munca” grea si “stres” zilnic. Nu stiu daca am mai spus acest lucru, insa cei care practica si sustin vanatoria de placere, pe mine ma scarbesc! Nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa sa omori un suflet doar ca sa te dai mare ca ai pusca si ca stii sa o folosesti, mi se pare dezgustator!

5 comentarii:

  1. Eu cred că instinctul acesta violent, chiar criminal , există în stare latentă în fiecare dintre noi. Dezvoltarea sa depinde de anumiţi factori. La unii este mai accentuat. Dar fiecare om are în el acel ceva animalic. Doar că îl controlăm, dacă nu ne place violenţa.Mă rog, sunt multe de zis. Poate revin să continui.

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a spus deseori ca problema violentei este in strinsa legatura cu violenta media,(televiziune, cinema, internet, presa scrisa) dar studiile la nivel intern si international sint destul de putin lamuritoare in aceasta directie, in sensul ca unele sustin imitatia comportamentului violent din media, iar altele infirma aceasta afirmatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate la unii acest instinct a fost conservat si transmis din generatie in generatie , de pe vremea cand eram maimute violente :)

    RăspundețiȘtergere
  4. cu siguranta e de pe vremea maimutelor...inca nu au depasit acel stadiu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Intotdeauna instinctul criminal va exista la un anume procent din populatie, e ceva normal. Nu prea are legatura cu media...desi asa se mai spune din cand n cand...
    Cat despre vanatoarea de placere...lucrurile nu sunt chiar cum par.
    Nu vreau sa fiu ipocrita, nu-mi sta in fire. Sunt doar foarte realista. Daca ne referim la vanatoare gen aceea care se intampla anual pe domeniul lui Ion Tiriac...desi pare o cruzime inutila...ea are alt rol, nu neaparat uciderea animalelor. Oricum, in general, acele animale sunt crescute pentru asta, ca si cum am creste noi porcul pentru Craciun.
    Are rol de socializare la nivelul respectiv, chiar rol diplomatic...abia in ultimul rand e un fel de divertisment. S-a practicat intotdeauna... Cineva imi spunea acum cateva zile ca n-avem nevoie de politica. Si vorbea serios...

    RăspundețiȘtergere