joi, 10 noiembrie 2011

Comediantul propriei vieţi.

Omului îi este frică să se cunoască. Preferă să fie comediantul propriei vieţi, mai degrabă decât să privească realitatea în faţă. Este mai simplu să te admiri într-o oglindă şi să uiţi să priveşti o floare, frumuseţea unui apus, zâmbetul unui prieten. Este mai simplu să vorbeşti decât să păstrezi tăcerea, să meditezi. Trebuie să fii interesat să îi asculţi pe ceilalţi decât să te faci ascultat, să îi iubeşti pe ceilalţi decât să te preocupi de cât te iubesc ei pe tine, să ai plăcerea lucrurilor simple, să trăieşti momentul, eternul prezent. Trebuie să râzi cu inima şi cu ochii, nu doar cu buzele. Sufletul nostru trebuie să se deschidă şi să îmbrăţişeze întreaga umanitate. Secretul fericirii noastre constă în a îmbrăţişa bucuria altora, iar acela al păcii interioare în a muncii cu ceilalţi, niciodată împotriva lor.

6 comentarii:

  1. Cred ca bucuria circula de la unii la altii, ca o energie molipsitoare. Daca suntem inchisi, normal ca nu ne va atinge sufletul niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Annemarie :Bucuria de a trai e unul din lucrurile greu de invatat. E o stare care, o data disparuta, ia dupa ea tot ce parea bun si frumos. In ipsa ei viata e tare grea. Si totusi, cate cineva din cand in cand are curajul si increderea de a folosi propria lumina sa ne ajute sa o reaprindem pe cea proprie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos articol. Prin adevarul simplu pe care-l scoate in evidenta si pe care l-am uitat cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nenorocirea este ca uneori, când "te bati" pentru tine (se mai întâmpla, nu?) unii nefericiti cred ca te bati contra lor si te lovesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dan; te nasti ca sa inveti lectia asta! .

    RăspundețiȘtergere
  6. … Fii o lumină pentru tine însuţi şi vei fi înţelept;Nu-i lăsa pe alţii să devină conducătorii tăi şi vei descoperi toate comorile vieţii – care îţi aparţineau!

    RăspundețiȘtergere