miercuri, 8 februarie 2017

Panouri solare apa calda si incalzire

Panouri solare apa calda si incalzire

Suntem in plina iarna, un motiv bun pentru a vorbi despre un panou solar. Sunt in piata romaneasca, de ceva vreme, solutii inteligente de incalzire, care te pot ajuta sa faci economie. O factura mai mica la incalzire, pe timpul iernii, este un lucru important pentru orice familie.
Cu toti am constatat ca incalzirea unei locuinte, cu ajutorul unei centrale termice pe gaz, costa destul de mult. De aceea, solutia cu panouri solare poate sa fie o alternativa pentru incalzirea locuintei. Bineinteles, pentru cei care locuiesc intr-un apartament, aceasta solutie este una imposibila. Acest mijloc de incalzire, se adreseaza in special celor care locuiesc la case. Au devenit deja populare, pentru ca tot mai multi incep sa-si instaleze panouri solare.


Este o metoda buna pentru reducerea cheltuielilor pe perioada iernii. Chiar daca, pentru inceput efortul financiar este unul considerabil, investitia facuta intr-un asemenea sistem de incalzire, se amortizeaza in timp, prin scaderea facturii la incalzirea locuintei.
Daca pe timpul verii, pentru a avea apa calda, multi sunt nevoiti sa foloseasca boilerul electric, panourile solare pot constitui o sursa principala de apa calda.


In opinia mea, panourile solare ar putea fi folosite de tot mai multi romani si pentru beneficiile pe care le aduce mediului inconjurator. La o casa, efortul de a -ti instala panouri solare apa calda si incalzire, sunt benefice atat pentru natura, cat si pentru bugetul unei familii.
Conform calculelor facute, investitia in panouri solare, este amortizata in maxim 5 ani. Deci, se pot recupera banii destul de repede, iar dupa aceasta perioada, te vei simti mult mai confortabil stiind ca facturile vor fi mici..

Doua lucruri importante mai doresc sa mentionez:

1. Am observat in ultima perioada o crestere semnificativa a numarului de locuinte ( ma refer la case) care si-au montat sisteme de panouri solare si, firesc mi-am pus intrebarea …de ce? Raspunsul a fost unul scurt. Facturi mai mici la incalzire!

2. Montarea unor asemenea sisteme de panouri solare de catre tot mai multi proprietari de locuinte, poate duce la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon si, de asemenea, o scadere a consumului de gaz. Impactul asupra mediului ar fi unul semnificativ.

In concluzie daca locuiti la casa si doriti sa instalati asa ceva, puteti gasi la roinstalatii.ro, panouri solare si informatii legate de modul de functionare si instalare a acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu