luni, 6 aprilie 2015

Biochem si Bunge


Compania de agrobusiness Biochem, aflata in proprietatea familiei Chimiş­liu din Constanţa, s-a asociat  cu conglomeratul american Bunge. pentru a utiliza silozul şi magaziile de 44.000 de tone pe care le deţine în localitatea Dra­galina, din judeţul Călăraşi.

„Este o colaborare din care va câştiga toată lumea. Cei de la Bunge vor desfăşura activitatea lor de trading în silozul din Dragalina“, a spus Bogdan Chimişliu, director şi acţionar la Biochem.


Acordul dintre comerciantul constanţean şi americani se întinde pe o perioadă de trei ani, iar silozul urmează să fuţioneze ca un punct nodal pentru Compania Bunge in fluxurile de seminţe oleaginoase ce vin dinspre Bărăgan către fabricile de ulei ale grupului, cât şi ca un „punct de control“ pentru fluxurile de materii prime agricole ce vin dinspre ferme şi care sunt direcţionate către portul Constanţa pentru export.

„Bunge a intrat într-un acord strategic pe termen lung cu Biochem cu obiectivul de a oferi fermierilor mai multe locaţii de livrare pentru seminţe oleaginoase şi cereale“, a spus Stephen Karl, şeful din România al companiei Bunge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu