duminică, 4 mai 2014

Rete din bucataria romaneasca

1.Salata de ficat

Pentru acesta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 ficat
felii de paine alba
1 ceapa
1 ceasca de lapte
3 linguri de untdelemn
sar si piper
3 oua fierte tari
100 g de masline
ridichi de luna

Cum preparam:
Se fierbe ficatul in apa clocotita> Se lasa sa se raceasca apoi se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in lapte. Se freaca tocatura cu untdelemn si putina ceapa rasa, sare si piper. Se aseaza pe farfurie precum icrele . Se inconjoara cu sferturi de oua tari, masline si ridichi de luna.


2 Salata picanta

Ingrediente
200 g de cartofi fierti
2 sardele de Lissa
1 mar acrisor
2 catei de usturoi
2 oua fierte
100 g de masline
verdeata

Mod de preparare:

Cartofii fierti din ajun se taie in cuburi. Se amesteca cu sardelele taiate marunt si marinate in otet si untdelemn cu marul taiat in cuburi, usturoiul taiat foarte fin, verdeata , felii de oua rascoapte si masline. Se garniseste cu mult marar.

3 Salata de masline

Ingrediente:
150 g de masline
1 felie de paine alba uscata
200 g de untdelemn
zeama de lamaie sau sare de lamaie
1 ceapa mica
2 rosii
frunze de patrunjel verde

Modul de prepare:

Se trec prin masina de tocat maslinele spalate din care s-au scos samburii. Se amesteca cu paine muiata in apa si bine stoarsa si se freaca cu lingura intr-un singur sens, picurand cate putin untdelemn pana cand se face precum o crema. Se toarna putina zeama de lamaie sau sare de lamaie dizolvata in apa, fracand in continuare cu lingura.
Cand maslinele s-au facut precum o pasta se aduga putin ceapa tocata marunt. Se aseaza pe o farfurie si se inconjoara cu felii de rosii, masline si frunze de patrunjel verde.

4 Tartine cu icre negre sau de manciuria

Ingrediente : icre, felii de paine sau chifle si unt

Mode de preparare: Se taie felii subtiri de paine sau chifle si se ung subtire cu unt. Pe deasupra punem un strat de icre.

5. Pasta de sardele

Ingrediente: 1/2 tub sau cutie de pasta de sardele, 100 g de unt, 2 rosii, cateva masline.

Mod de preparare: Se freaca cu lingura de lemn pasta de sardele cu unt, pana cand se obtine o crema. Se intinde pe felii de paine sau jumatati de chifle. Se pun deasupra felii subtiri de rosii si jumatati de masline fara samburi.


Pofta buna!



Un comentariu: