luni, 28 aprilie 2014

Cum preparam scrumbia

Salata de scrumbii

Ingredientele necesare:
1 scrumbie sarata;
1 ceapa;
cateva masline;
50 g de untdelemn;
zeama de lamaie sau sare de lamaie;
1 cartof;
1 ou;
frunze de tatrunjel verde;

Cum preparam:

Se scot intestinele scrumbiei. Se spala bine si se pune in apa la desarat, timp de 5-6 ore. Apa ar trebui sa fie calduta cu cateva felii de cartof crud care are rolul de a trage sarea din scrumbie.
Se taie in bucsti potrivite de-a curmezisul. Se taie ceapa in felii foarte subtiri, se aseaza in jurul bucatilor de scrumbie, turnam putin untdelemn si zeama de lamaie sau sare de lamaie dizolvata in apa. Se adauga masline fara samburi si cateva felii de ou fiert. Se presara patrunjel verde, tocat marunt!

Timp de preparare" circa 20 de minute



Fileuri de scrumbii

Ingrediente:

2 scrumbii sarate;
cateva masline;
50 g. untdelemn;
2 rosii;
1 cartof;

Mod de preparare:

Se pun scrumbiile la desarat in apa calduta cu cateva felii de cartof crud (am explicat mai sus, de ce?). Se scot oasele, se rup fasii subtiri din carnea scrumbiilor si se ruleaza rotund. Se aseaza pe o farfurie si se pune deasupra fiecarei feli de scrumbii cate o maslina fara sambure. Se toarna untdelemn peste ele. Se aseaza pa marginea farfuriei felii de rosii taiate rotund!

Timp de preparare: 20 de minute.


Pofta buna!



5 comentarii:

  1. de unde iei tu scrumbia aia sarata?

    RăspundețiȘtergere
  2. am 50 de metri pana la malul Dunarii, dar nu pescuiesc, am multi amicii care se ocupa cu asa ceva, profesionistii, care pun la usucat tot felul de specii de peste...dar cel mai bun peste uscat e carasul...stiuca...sa vezi ce saramura cu rosii copte si ardei iute iese:)))
    anul asta a fost cam putina ...nu a urcat scrumbie multa sa depuna icre pe Dunare din cauza ca apa a fost in crestere si e tulbure, mediu care nu ii convine....

    RăspundețiȘtergere
  3. Super ! Dar, mie nu imi place scrumbia, merge si alt peste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum, este sezonul...sper sa gasesc la piuata...

    RăspundețiȘtergere