luni, 6 ianuarie 2014

Viata de dincolo de noi

Din moment ce omul este cea mai ''sofisticata'' creatie de pe suprafata pamintului, asta ar trebui sa ne dea de inteles ca viata omului este de o ''natura'' mult mai deosebita fata de viata unui animal. La prima vedere fiecare om isi da seama ca se diferentiaza de un patruped sau de o zburatoare, in schimb daca privim viata omului dintr-un alt unghi, vom observa ca nu se diferentiaza prea mult de un animal sau o zburatoare, ci dimpotriva, este cu mult inferior fata de acestea!!
Sfirsitul unei gaini, cocos, curcan, bou, vaca, taur, oaie sau berbec, porc sau purcelus...., la cuptor sau la tigaie, la protap sau microunde,s.a.m.d...Sfirsitul unui om, il cunoastem fiecare, mai multa cheltuiala si nici un venit!

Inceputul unei gaini, cocos, curcan, bou, vaca, taur, oaie sau berbec, porc sau purcelas..il cunoastem aproape fiecare,si cum bine stim, fiecare dintre aceste vietati ''cunosc'' ce este (bine) si ce este (rau),spre exemplu:fiecare dintre aceste vietati se tem de foc,si fiecare stie ce trebuie sa manince, fara sa fie fost invatat, stie unde se gaseste sursa de la care trebuie sa se hraneasca, si ar fi mult mai multe exemple de acest fel, care ne-ar demonstra cit de inferior este omul fata de animal.
Inceputul unui om, cred ca il cunoasteti mult mai bine, stiu ca multi dintre voi ati uitat cum a fost sau poate nici nu v-ati obosit sa intelegeti vreodata acest comportament de inceput al omului.Cuvintul cel mai potrivit pentru noul om(nou-nascut);NEAJUTORAT-din toate punctele de vedere,iar acest neajutor,il insoteste pe om citiva ani bunisori,apoi treptat-treptat,omul va reusi sa se descurce fara ajutor,dar nici acum nu se poate descurca daca nu ar avea in jurul lui alti oameni care sa-i ''umple''singuratatea!!Si uite asa, cel neajutorat (OMUL), ajunge la o varsta la care se crede, 'Buricul_Pamantului'', si se comporta de parca el ar fi pus coada la pruna, si alerga prin viata de parca ar fi nemuritor!!Hmm......
Chiar daca omul este liber si independent, viata lui se asemana foarte mult cu viata unui animal ''ingradit'',
si de foarte multe ori nu se ridica nici la acel nivel de ''animal-ingradit'',ci mai degraba se aseamana cu o planta!! Viata de dincolo de noi!
Tot si toate sunt limitate,chiar si omul este inclus in aceasta limita ''universala'', doar ca, el-omul se poate
ridica pe o treapta mult superioara celorlalte elemente''ingradite'', astfel va iesi din limitele impuse si va intra in ''lumea limitelor-alese'' ; liberul-arbitru!

Viata pe pamant, poate fi impartita astfel:
1. Pamint, piatra,etc..are viata, nu se poate deplasa, nu simte, nu vorbeste
2. Vegetatia... nu se poate deplasa, nu vorbeste, in schimb simte.
3.Animale-Pasari...se pot deplasa, simt, dar nu vorbesc
4. Omul...alearga, simte si vorbesteeeeeee!

Oameni si oameni...Oameni si Fapte!Oameni mai slabi la minte..Oameni-Obisnuiti.. Oameni cu minte... Oameni inteligenti...Oameni superdestepti! Cu TOTII sunt numiti: Oameni! Dar cati dintre ''acestia'', se comporta ca oamenii?????!!! Pentru a te comporta ca un om, inainte de toate ar trebui sa stii, ce inseamna cuvintul OM?!Asa ca: celui mai slab de minte, nu-i poti cere prea multe..Omul_obisnuit nu-l scoti din ale lui. Cel cu minte, se crede un Om normal..Cel inteligent, se crede ''nemuritor'' si de asta nu isi poate lasa nasul in jos...iar cel superdestept, traieste in lumea lui!! Asa ca: cu cine sa mai vorbesti? :)
-Voi discuta, eu cu mine insumi....e si asta un dialog!

Domnia-Mindria si Prostia, isi au pretul lor, iar daca nu suntem, domni-mandri si nici prosti, sa nu uitam ca si celelalte trebuiesc platite intr-un fel...rutina te va face sclavul indiferentei..iar aceasta indiferenta te va''ingradi'' in asa masura incit nu te vei mai recunoaste in timp, astfel, din Om cu minte, vei ajunge unul mai slab de minte, care se crede cu multa minte!!

4 comentarii:

  1. "Ce folos are omul in toata truda pe care si-o da sub soare? Un neam trece, altul vine si pamantul ramane vesnic in picioare. Soarele rasare, apune si alearga spre locul de unde rasare din nou." O are totul este desertaciune?""

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e om care sa nu-si fi pus macar o data in viata intrebarea“Exista viata ... evident: constiinta noastra exista si dincolo de existenta trupului.

    RăspundețiȘtergere