marți, 12 decembrie 2017

Gazduiesc: Ursula Sandner

Sunt persoane care sunt atat de dependente de aprobarea sau parerile altora, incat nici nu pot decide pentru ele insele ce le place, ce ii face fericiti si ce nu.
Cand simt o bucurie vis-a-vis de o realizare a lor, insa o persoana pe care au investit-o cu incredere le descalifica bucuria, se indoiesc si chiar ajung sa creada ca nu au niciun motiv de bucurie.
Faptul ca se lasa influentati de cei apropiati sau de gura lumii ii indeparteaza atat de mult de ei insisi, incat nu isi dezvolta o personalitate proprie, ci raman doar niste marionete manipulate de parerile altora.

Nu isi dau voie sa asculte de vocea lor interioara, sa gandeasca cu mintea lor proprie, sa detina controlul asupra vietii lor. Nu stiu cine sunt, ce isi doresc de la viata, ce le place si ce nu pentru ca nu are niciun sens sa depuna acest efort atat timp cat vointa lor va fi descalificata de altii. Si pentru ca aprobarea celorlalti este mai importanta decat orice pe lumea asta, isi traiesc viata avand in minte un singur scop: sa ii multumeasca pe cei din jur.
Astfel, parintii, prietenii sau mentalul colectiv le decid viata. Altii hotarasc daca sunt sau nu fericiti in relatie, daca este ok sau nu jobul pe care il au, altii le spun cum sa se imbrace, ce masina sa conduca, cum sa isi decoreze casa s.a.m.d.
Acesti oameni isi traiesc existenta incercand mereu sa se adapteze la diferite sabloane, iar cand ceva din interiorul lor ii face sa se indoiasca de felul in care traiesc, isi inabusa rapid acea voce, descalificand-o.
Indepartandu-se atat de mult de ei insisi, ajung sa fie forme fara fond, masti fara personalitate, macinati de conflicte interioare si apasare sufleteasca. Pentru ca nu poti sa te negi mereu pe tine si sa fii sanatos psihic si fizic.
Nu le mai permite altora sa iti spuna cum sa traiesti si ce ar trebui sa simti. Nu te mai lasa influentat de nicio persoana, indiferent cat de atasat este tu de acel om. Nu mai accepta sa fii o copie lipsita de vointa si personalitate proprie.
Daca vrei sa traiesti implinit, sa simti bucuria de a trai, este necesar sa incepi sa te pui pe tine pe primul plan in viata ta, sa decizi tu cu mintea ta proprie ce inseamna fericirea pentru tine si sa traiesti in acord cu vocea ta interioara. Iar daca altora nu le convine, este problema lor, nu a ta.
sursa: Ursula Sandner

2 comentarii:

  1. red ca acest gen de persoane sunt codependente de alte persoane si au rani sufletesti din copilarie,care ar trebui vindecate ca apoi sa reactioneze normal. Parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da.Forta se castiga,se pierde.Adaugarea in experienta,iubire,se castiga.

    RăspundețiȘtergere